- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Європейські цінності: український акцент

Координатором проекту на Полтавщині виступили інформаційно-просвітницький центр Кременчука «Європейський клуб» у співпраці з Європейським клубом Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського та міським управлінням освіти. Тож саме у Кременчуці проходив перший обласний етап конкурсу, в якому взяли участь майже 40 учасників із навчальних закладів Кременчука, Лубен та села Піщане Кременчуцького району, які підготували двадцять творчих і пошукових робіт різної тематики. При визначенні переможців конкурсне журі усе ж надавало перевагу роботам, пов`язаним із дослідженнями місцевої тематики.

Зокрема студент КрНУ імені М. Остроградського Андрій Орлянський розповів про видатного німецького садівника Карла Бера, котрий на початку ХХ століття створив у Кременчуці відомий на всю Російську імперію розсадник квітів та декоративних рослин. Він і став переможцем, розділивши перше місце з Валентиною Шуть із Лубен. Серед призових робіт досить цікавими виявилися й дослідження кременчуцьких старшокласників: Вікторії Бриж – «Внесок представників України в розвиток європейської культури»; Василя Михальчука, який зробив спробу відтворити історію Кременчука за старовинними листівками й фотокартками; Івана Білоусова – з історичною розвідкою про розвиток і виробництво трамваїв у Кременчуці; Катерини Зарвій, чия робота була присвячена поетові-академіку Борису Олійнику.

Нещодавно учасники конкурсу успішно захистили свої роботи       й отримали відповідні сертифікати, а переможці – дипломи та пам’ятні подарунки. Другий тур творчих змагань відбудеться у квітні поточного року в Чернівцях, де у номінації «Пошукові роботи» свої доробки представлятимуть і наші юні земляки.

Print Friendly, PDF & Email [1]