- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Системна робота – ефективний результат

І динаміка зменшення загальної заборгованості є однією з найвищих у державі.

Також за прокурорського втручання на 4,5 млн грн зменшився борг зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України. Загалом із метою захисту прав і свобод громадян та інтересів держави органами прокуратури області порушено 316 кримінальних справ, 82% яких за результатами розслідування спрямовано до суду. За документами прокурорського реагування відшкодовано майже 133 млн грн, у тому числі понад 42 млн грн – до бюджету. До відповідальності притягнуто 1402 посадові особи органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 757 посадовців органів державного контролю.

За прокурорського втручання скасовано майже 500 незаконних рішень органів влади та місцевого самоврядування щодо відведення земель загальною площею 850 га. За рішеннями судів повернуто майже 5700 га землі вартістю понад 5 млн грн.

Торік правоохоронними органами області розслідувано 17 кримінальних справ щодо організованих злочинних угруповань. До кримінальної відповідальності притягнуто 65 членів злочинних об'єднань. Злочинною діяльністю організованих груп спричинено збитків на суму більше 3,5 млн грн, з яких під час слідства відшкодовано 65%. За вчинення злочинів даної категорії засуджено 45 осіб. Окрім цього, у 2011 році закінчено досудове слідство по 56 кримінальних справах про корупційні злочини.

Представляючи інтереси громадян та держави у суді, минулого року органами прокуратури пред’явлено позовів на суму майже 70 млн грн. Судами стягнуто близько 66 млн грн, у т.ч. до бюджету – більше 25 млн грн. За позовами прокурорів щодо захисту конституційних прав громадян на оплату праці стягнуто більше 4 млн грн.

Наголошувалося, що значна увага постійно приділялася захисту державної власності, поповненню бюджету, дотриманню прав дітей. На захист майнових інтересів держави пред’явлено позовів на суму більше 64 млн грн. Майже всі їх суди задовольнили. Також поновлено права майже 8 тисяч дітей, на їх користь відшкодовано понад 4 мільйони гривень.

Учасники прес-конференції відповіли на ряд запитань журналістів. Андрій Миронов висловив упевненість, що робота прокуратури Полтавської області й надалі буде плідною та ефективною.

Print Friendly, PDF & Email [1]