- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Новинки “Електромотора”: економно, доступно, ефективно

– Протягом минулого року нам вдалося збільшити обсяги виробництва більш ніж на 13 відсотків, розширити асортимент продукції. Зокрема налагодили виробництво редукторів і на їх базі – мотор-редукторів. У цьому році плануємо далі розширяти випуск продукції сільськогосподарського призначення, яка користується незмінним попитом.

Минулого року на підприємстві у серійне виробництво запустили екструдер. За годину цей агрегат здатний переробляти 40 кг сировини, виготовляючи кукурудзяні пластівці. При згодовуванні молодняку переробленої таким чином кукурудзи вдається на третину зменшити витрати кормів і при цьому досягти високих приростів живої ваги.

– В Україні лише кілька підприємств випускають екструдери, але наш – поза конкуренцією завдяки прийнятній ціні, високій якості комплектуючих, які самі ж і  виготовляємо, більшій виробничій потужності у порівнянні з аналогічною продукцією інших виробників, – зазначив Олександр Мінець.

Одна з новинок, виробництво яких освоїли на підприємстві нещодавно, – електрокультиватор. За годину цим агрегатом можна обробити кілька соток землі. Він вигідно конкурує з бензиновими культиваторами завдяки безшумності роботи і відсутності шкідливих викидів у атмосферу, що важливо при роботі в теплицях. Значно нижча ціна у порівнянні з закордонними аналогами обумовлена тим, що електрокультиватор виробництва ПАТ “Електромотор” на 100 відсотків складається з деталей, виготовлених на полтавському підприємстві. Завдяки цьому немає проблем із поточним ремонтом культиваторів, котрі вже здобули широку популярність серед городників. Враховуючи попит на цю продукцію, конструктори “Електромотора” нині працюють над розробкою навісного обладнання до культиватора, щоб значно розширити його функції.

ПАТ “Електромотор” виготовляє й центробіжні насоси потужністю 4 і 2 м3/год, незамінні для підняття води з колодязів. Інша продукція, яка постійно користується попитом як на українському, так і на зарубіжному ринках, – подрібнювачі різних модифікацій.

На підприємстві постійно дбають про умови роботи працівників. Для цього здійснюється поступове утеплення фасадів виробничих приміщень. Поруч зі старими будівлями підприємства зводиться нова. Тут планують розмістити укомплектований сучасною технікою цех. У зв’язку зі значним подорожчанням енергоносіїв на підприємстві переходять на використання альтернативного палива для обігріву заводських приміщень. З цією метою збудували котельню, яка працює на відходах деревообробного виробництва, опалюючи три заводських цехи. У планах – налагодження виробництва паливних брикетів для власних потреб і збільшення потужностей котельні, яка працює на альтернативному паливі, для обігріву не лише виробничих приміщень, а й будівель, котрі знаходяться поруч.

Print Friendly, PDF & Email [1]