- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Діалог зацікавлених сторін

 Аби дати на них вичерпні відповіді, детально роз’яснити шляхи вирішення проблемних ситуацій, із підприємцями Полтавщини зустрілися голова Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний та керівники структурних підрозділів відомства.

– Це має бути діалог зацікавлених сторін, адже і підприємці,

і податківці хочуть, щоб їхня робота була ефективною, – наголосив, відкриваючи зустріч, ректор Полтавського університету економіки і торгівлі, голова громадської ради при ДПС у Полтавській області Олексій Нестуля.

Володимир Задорожний підкреслив:

– Передусім ми працюватимемо над удосконаленням системи адміністрування податків і зборів, поліпшенням інвестиційного клімату, забезпеченням стабільного наповнення бюджетів, підвищенням податкової культури та її пропагандою серед усіх учасників податкового процесу.

До першочергових завдань належить і досягнення відкритості у сплаті податків та залучення громадськості до прийняття важливих для суспільства рішень.

Велике зацікавлення у підприємців викликали виступи і відповіді на запитання виконуючої обов’язки заступника голови ДПС у Полтавській області Людмили Голуб та начальника управління оподаткування юридичних осіб цього відомства Сергія Коваля.

Нині на Полтавщині зареєстровано майже 35 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, та ще понад 3700 підприємців – юридичних осіб – “спрощенців”.

Представники підприємницького загалу поділилися своїми думками щодо нововведень.

– У новому законі краще врегульовані нюанси, пов’язані з веденням підприємницької діяльності за спрощеною системою оподаткування. Так, відтепер приватний підприємець не буде сплачувати 50 відсотків від ставки єдиного податку за кожного працівника, а остання визначається органами місцевого самоврядування залежно від місця розташування об’єкта підприємницької діяльності. У цьому я вбачаю великий позитив, – зазначив голова Спілки підприємців Гадяцького району Володимир Гиренко.

– Державна податкова служба у Полтавській області бере на себе зобов’язання регулярно зустрічатися і спілкуватися з підприємцями з різних питань, актуальних для них, – підсумував Володимир Задорожний.

Print Friendly, PDF & Email [1]