- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Пріоритети – модернізація та реформування

Зазначалося, що у взаємодії з іншими структурними підрозділами органів ДПС податковою міліцією області забезпечено додаткові надходження           93 млн грн, упереджено розкрадання 129,8 млн грн податку на додану вартість, відшкодовано збитків по кримінальних справах на 16 млн грн, вилучено з незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей на 14,4 млн грн. Підрозділами податкової міліції викрито 109 злочинів у сфері оподаткування, 79 (або 72,5%) з яких є тяжкими та особливо тяжкими.

Начальник управління податкової міліції ДПА у Полтавській області акцентував увагу присутніх на тому, що нині проходить реформування податкової міліції, головна мета якого – дистанціювання від сумлінного платника податків та, відповідно, концентрація фахових підрозділів там, де економіка держави найбільше вражена тіньовими ділками, зведення до мінімально необхідного спілкування з платниками податків за рахунок активного використання інформаційних та інших ресурсів Державної податкової служби України.

– У 2011 році штат працівників податкової міліції області скорочено на 20 відсотків, – повідомив Олег Дігтяр. – У першу чергу це стосується обласного апарату. Скорочено також 2 територіальних підрозділи – відділи податкової міліції Миргородської ОДПІ та Полтавської МДПІ. До мінімуму зведено викриття фактів дріб'язкових порушень, перевірок суб'єктів малого і середнього бізнесу та місць роздрібної торгівлі. Якщо такі перевірки і проводяться, то винятково за інформацією про наявні правопорушення. Тож основні принципи діяльності податкової міліції будуються на формуванні й підтримці партнерських стосунків із сумлінними платниками податків, профілактичній та роз'яснювальній роботі. Головним у діяльності податкової міліції є не кількість порушених кримінальних справ, а реальний економічний ефект у вигляді податкових надходжень.

Серед головних пріоритетів податкової міліції на прес-конференції названо: встановлення перепон незаконному вивезенню валюти за кордон в офшорні компанії; контроль витрат коштів Державного бюджету та контроль за діяльністю державних монополій; боротьба з незаконним відшкодуванням ПДВ під час експортно-імпортних операцій; боротьба з "конвертаційними центрами", з фальсифікатом та незаконним використанням акцизних марок.

Олег Дігтяр відповів на запитання представників ЗМІ.

Print Friendly, PDF & Email [1]