- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Наддніпрянська “Калина” – для всієї України

В його рамках у Комсомольську відбулося виїзне засідання секції “Соціальний захист”. Місце його проведення обрано не випадково, адже керівником регіонального відділення АМУ нашої області є міський голова Комсомольська Сергій Супрун. До того ж Комсомольськ є ініціатором багатьох напрацювань у різних сферах життєдіяльності, у тому числі й соціального захисту.

У роботі засідання взяли участь представники Асоціації міст України, Міністерства соціальної політики України, головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, начальники управлінь соціального захисту з різних регіонів України. Вони обговорили низку найбільш актуальних для галузі питань. Зокрема щодо концепції реформування соціальних послуг; необхідності змін і удосконалення чинного законодавства у сфері соціального захисту; проблем фінансування гарантованих державою соціальних програм і пільг; надання соціальних послуг інвалідам, а також обмінялися власним досвідом роботи.

Презентуючи систему соціального захисту Полтавщини, заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Ніна Черняк наголосила, що вона складається із 33 районних, міських і районних у містах управлінь праці та соціального захисту населення, 33 терцентрів, 14 будинків-інтернатів, п’яти центрів для реабілітації дітей-інвалідів, інших структур.

Напрацюваннями щодо запровадження інноваційних форм роботи у соціальних закладах поділилися й господарі міста. Вони продемонстрували гостям, як на практиці діє єдина технологія прийому громадян, і познайомили з роботою територіального центру “Калина”. Цей заклад, керований справжнім ентузіастом своєї справи Лідією Бабич, досить популярний серед мешканців міста, адже з самого початку перетворився в центр поважного й шанобливого ставлення до відвідувачів. Його колектив сумлінно працює над формуванням позитивного іміджу сучасного соціального закладу. На думку Лідії Бабич, саме така робота є пріоритетною, адже все частіше лунають розмови про перехід до ринкової системи цієї галузі. Тож важливо не втратити своїх позицій, тому потрібно виконувати роботу якнайкраще. Таку позицію поділяє і міський голова Сергій Супрун. На завершення роботи він подякував керівництву АМУ за постійне сприяння й підтримку органів місцевого самоврядування у питаннях, які є для них актуальними. А такі зустрічі дають можливість всебічно їх розглядати й доносити свою думку до Президента, Верховної Ради України, профільного міністерства, Кабміну, наголосив він.

– Завдяки спільній роботі ми маємо можливість впливати на певні зрушення в законодавчому полі України. А щодо соціального захисту, то це – передовий фланг, адже має полегшувати життя найбільш соціально незахищених категорій громадян, – підкреслив Сергій Супрун.

Print Friendly, PDF & Email [1]