- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Нові горизонти для студентів

Нещодавно ректор КрНУ, професор Михайло Загірняк повернувся з Росії, де перебував на запрошення керівництва Російського університету дружби народів (РДНУ). За підсумками переговорів підписано ще одну угоду про співпрацю. Зокрема досягнуто домовленості щодо направлення студентів інженерних спеціальностей КрНУ на навчання у магістратурі та аспірантурі РУДН за рахунок стипендій Російської Федерації.

Тобто, починаючи з наступного навчального року, студенти інженерних та природничих спеціальностей, які здобули ступінь бакалавра чи магістра, пройшовши певний відбір, подальше навчання зможуть продовжити у престижному вузі Москви. Насамперед це стосується фахівців із таких напрямів, як електротехніка, інженерна механіка та електроніка. Вчитися та захищати дипломні роботи їм доведеться англійською, проте курс навчання для них буде безкоштовним. Більше того, вони ще й отримуватимуть стипендію в розмірі 1500 російських рублів і матимуть гарантоване місце в гуртожитку, плата за яке становитиме третину стипендії.

На переконання Михайла Загірняка, така практика дозволить університетові Кременчука отримати фахівців, які б не тільки досконало володіли англійською мовою, а й могли б викладати нею спецпредмети. Це досить важливо, адже, маючи таких викладачів, КрНУ зможе навчати у себе іноземних студентів й активніше здійснювати обмін викладачами з університетами інших країн.

Print Friendly, PDF & Email [1]