- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Контроль і профілактика

– Перш за все від нас вимагають збереження державних коштів. Цього року ми повинні посилити роботу, спрямовану на профілактику розкрадання коштів, вивчати ризики, виявляти збитки, бюджетні втрати і сприяти тому, щоб винні у виявлених під час перевірок порушеннях не уникали покарання. Ті, хто розкрадав державні кошти, повинні нести за це передбачену законом відповідальність.

Говорячи про підсумки роботи, в.о. заступника начальника Держфінінспекції Людмила Добринська наголосила на тому, що протягом 2011 року діяльність інспекції була спрямована, в першу чергу, на забезпечення контролю за використанням бюджетних коштів, державного та комунального майна. Заходи контролю проводилися на 497 об’єктах. У 98% випадках були виявлені порушення фінансово-господарської дисципліни на суму понад 70 млн грн.

Завдяки заходам, вжитим Державною фінансовою інспекцією у Полтавській області, вдалося повернути до бюджетів усіх рівнів, відшкодувати і поновити незаконних та нецільових витрат і нестач державних і комунальних ресурсів на загальну суму понад 62 млн грн. У тому числі більше 18 млн грн фінансових і матеріальних ресурсів надійшло додатково.

Для посилення персональної відповідальності за виявлені порушення до правоохоронних органів було передано матеріали, за якими порушено 76 кримінальних справ, до адміністративної відповідальності притягнуто понад 1400 посадових осіб.

За результатами засідання колегії прийнято відповідні рішення, спрямовані на підвищення ефективності роботи Держфінінспекції в Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email [1]