- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Діалог влади й бізнесу: конкретні результати

– РОЗВИТОК тваринництва на Полтавщині є пріоритетом влади, – наголосив Олександр Удовіченко. – Цей комплекс належав до тих 19 інвестиційних проектів кошторисною вартістю близько 1 мільярда гривень, реалізація яких була задекларована на 2011 рік в обласній Програмі економічних реформ на 2010–2014 роки “Успішна Полтавщина – заможна територіальна громада. Будуємо разом” і є виконанням програми реформ Президента України Віктора Януковича.

– Агропромхолдинг “Астарта_Київ” є лідером цукрової галузі України, – підкреслив його генеральний директор Віктор Іванчик. – Разом із тим ми розвиваємо й тваринництво. Розбудова саме цієї галузі є дуже важливою справою. Виробництво молока нині зменшується, його дефіцит відчувається не лише в державі, а й у цілому світі. Тож, вважаю, першочерговим нашим завданням і соціальною відповідальністю (агропромхолдинг веде соціально відповідальний бізнес) є розвиток молочного тваринництва. Ми відродили всюди, де працюємо, молочнотоварні комплекси, які були збудовані раніше й із різних причин занепали. А сьогоднішня подія – приклад нового будівництва.

“Астарта_Київ” не зупинятиметься і вже цього року розпочинає будівництво нетельного господарства на 6,5 тисячі голів у Шишацькому районі. Цей інвестиційний проект, який буде одним із перших не лише в Україні, а й на теренах пострадянського простору, має довести високу ефективність такого виду діяльності й стати позитивним прикладом для інших інвесторів, переконаний Віктор Іванчик. Комплекс будуватимуть у кілька етапів. Перша черга стане до ладу нинішнього або на початку наступного року.

Великотоварне тваринницьке виробництво є перспективною, продуктивною і прибутковою галуззю, хоч і потребує значних інвестицій. Дуже важливо не зупинити капіталовкладення у сільське господарство, а це може спричинити прийняття певних поправок до законопроекту про ринок земель. Такий крок, на думку Віктора Іванчика, стане нищівним для великотоварного виробництва.

Агропромхолдинг “Астарта_Київ” реалізує багато соціальних програм. Упродовж кількох років діють договори про соціальне партнерство з сільськими радами. До того ж холдинг забезпечує житлом сумлінних і відповідальних працівників.

Генеральний директор ТОВ “Агрофірма ім. Довженка”, депутат обласної ради Віктор Скочко зауважив, що надої молока у господарстві становлять 7 тисяч літрів від корови на рік, а в майбутньому мають зрости до 9 тисяч.

***

ГОЛОВА облдержадміністрації Олександр Удовіченко також побував у реконструйованій Гоголівській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів, у якій нині навчаються понад 100 учнів. Ремонтні роботи тривали тут кілька років і нарешті вийшли на завершальний етап. Вартість робіт склала 1,3 мільйона гривень. Кошти надано державою, ПрАТ “Нафтогазвидобування” (голова правління – Олег Семінський), районним бюджетом.

– Президент України Віктор Янукович, проводячи нещодавно засідання Комітету економічних реформ, поставив чітке завдання перед урядом щодо передачі ширших функцій і повноважень від центру до регіонів, зокрема в питанні визначення об’єктів для фінансування. Це дає шанс для 178 довгобудів на території області, на яких роботи розпочаті, але впродовж багатьох років не завершуються, – наголосив Олександр Удовіченко.

Віктор Іванчик зазначив, що турбота про підростаюче покоління – одне з пріоритетних завдань холдингу “Астарта_Київ”. Понад 100 молодих людей здобули вищу освіту і близько 150 навчаються нині й отримують стипендії за кошти благодійних фондів, заснованих агропромхолдингом. А для мешканців Гоголевого Віктор Іванчик підготував особливий подарунок. До цьогорічного Дня молоді у селі мають відкрити сучасний багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям.

***

У ХОДІ робочої поїздки до Шишацького району керівник області взяв участь у відкритті Центру матері й дитини Центральної районної лікарні. Створення такого закладу дасть змогу суттєво поліпшити медичне обслуговування маленьких пацієнтів та їхніх матусь, запровадити новітні перинатальні технології, забезпечити раннє виявлення онкозахворювань та своєчасне лікування хворих. Заклад буде обслуговувати понад 3 тисячі дітей, 800 підлітків, близько 12 тисяч жінок.

Лише півроку знадобилося для того, щоб виготовити проектну документацію, провести капітальний ремонт, облаштувати кабінети для роботи медичного персоналу сучасним обладнанням. Для цього було спрямовано близько 670 тисяч гривень спонсорських коштів, левову частку яких надало ПрАТ “Нафтогазвидобування”. У свою чергу генеральний директор агропромхолдингу “Астарта_Київ” Віктор Іванчик пообіцяв виділити до кінця року 100 тисяч гривень на необхідне обладнання.

***

ПІДСУМОВУЮЧИ робочу поїздку до Шишацького району, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив, що модернізація всієї країни складається із конкретних, реальних справ, зроблених у селах і містах. Національний план дій на 2012 рік, ініційований Президентом України Віктором Януковичем, зобов’язує до ефективної роботи, спрямованої на підвищення якості життя громадян.

Print Friendly, PDF & Email [1]