- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Новорічні обнови

Це стало можливим завдяки спільним зусиллям обласної, районної та місцевої влади, а також значній фінансовій підтримці місцевого ТОВ “Чиста криниця”, засновником якого є депутат обласної ради Юрій Лебедин. У цілому для відродження у Драбинівці дитячого садка було витрачено 2 мільйони гривень, у тому числі 600 тисяч гривень бюджетних коштів.

– За останні два роки ми відкриваємо на Полтавщині вже шістдесят сьомий новий дошкільний заклад, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, вітаючи усіх присутніх із визначною для села подією. – Створення навчально-виховних комплексів – це збереження навчальних закладів на селі, забезпечення новими робочими місцями педагогів. Це ще один крок до цивілізованого життя, який дає сільським дітям можливість навчатися в сучасних умовах і здобувати сучасні знання.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко також висловив слова вдячності засновнику ТОВ “Чиста криниця”, депутату обласної ради від Партії регіонів Юрію Лебедину. Він, зокрема, зазначив, що це сільськогосподарське підприємство – одне з кращих агроформувань області, яке вирішує важливі соціальні питання. Юрій Лебедин вручив символічний ключ від нового садочка заступнику директора Драбинівського НВК з дошкільної освіти Тетяні Лєсковій.

В урочистому відкритті дошкільного навчального закладу в Драбинівці також взяли участь голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, голова районної ради Володимир Левицький, депутат обласної ради Григорій Перерва, Драбинівський сільський голова Зоя Короленко, батьки дошкільнят і, власне, наймолодші винуватці свята. Для них гості привезли подарунки – комп’ютер, телевізор, холодильник, пилосос, акваріум і, звісно ж, багато іграшок. Вони оглянули новий дошкільний заклад, у якому створено комфортні й сучасні умови для навчання та відпочинку вихованців.

***

Новорічним подарунком для мешканців Козельщинського  району став новий лікувальний корпус ЦРЛ. Його спорудження тривало майже чверть століття: наприкінці 1980-х розпочали будівництво пологового відділення райлікарні, яке перетворилося в довгобуд. “Реанімувати” незавершену споруду вирішили кілька років тому, але будівельні роботи затягувалися, виникали все нові потреби у фінансуванні… Врешті обласна і районна влада об’єднали зусилля, наслідком чого й стала добудова основної частини нового корпусу ЦРЛ. Крім того, закуплено медичне обладнання, меблі на загальну суму близько 1 мільйона гривень. Тут створено хороші умови для лікування пацієнтів і роботи медиків. До речі, лікарня отримала матеріальну допомогу від депутата обласної ради, генерального директора ТОВ “Агрофірма “Добробут” Олександра Коваленка. Надані ним кошти також спрямують на закупівлю медичного обладнання.

В урочистостях з нагоди визначної події для жителів району взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова Козельщинської РДА Сергій Сушко, голова райради Юрій Марченко, будівельники, медики, представники громадськості.

Олександр Удовіченко наголосив, що розвиток галузі охорони здоров’я, налагодження належного медичного обслуговування сільського населення є пріоритетом влади, і запевнив, що у 2012 році корпус Козельщинської ЦРЛ буде повністю добудовано та здано в експлуатацію.

Голова облдержадміністрації також привітав із Новорічними й Різдвяними святами маленьких пацієнтів дитячого відділення райлікарні, оглянув новозбудовані очисні споруди у Козельщині, інші соціальні об’єкти.

Print Friendly, PDF & Email [1]