- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Бути вдячними за все

– Це коротке повчання вчить нас великому – бути вдячними Господу за все, – наголосив владика. – Наше життя дуже швидко летить – одна мить! Але від цієї миті залежить вічне життя, безкінечне, і ми повинні пам’ятати про це кожної хвилини…

Того дня наче живим прикладом до сказаного стала урочиста для храму й вірян подія – після служби голова громадської організації “Фонд захисту і підтримки талановитих дітей імені Анатолія Кукоби” Віра Кальник передала собору колекцію старовинних ікон ХІХ – початку ХХ століть – як дарунок до дня Святителя Миколая. Серед них – ікона Покрови, ікони Спасителя, Богородиці. Ще раніше, на свято освячення собору, нею також були подаровані старовинне Євангеліє й ікони, які вже знайшли своє місце у храмі.

Владика Федір нагадав присутнім, що саме завдяки тогочасному міському голові Анатолієві Кукобі наприкінці минулого століття почав відбудовуватися Свято-Успенський собор. Ім’я ж Анатолія Кукоби записано в православний синодик – книжку-поминальник храму – і поминатиметься, доки й існуватиме собор.

До дня Святителя Миколая одержали дарунки діти, котрі прийшли на службу, і навіть усі дорослі парафіяни – владика вручив кожному паперову іконку, освячену в Єрусалимі у Храмі Гробу Господнього, розповівши про недавнє своє, разом із вірянами, паломництво на Святу Землю.

Собор стає все ошатнішим. І в цьому заслуга й тих полтавців, котрі передають у дар храму ікони та інші необхідні для його облаштування речі, подаючи тим самим приклад для наслідування.

Print Friendly, PDF & Email [1]