- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Дружба” об’єднала владу і громаду

Як зазначив голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Володимир Беседа, відкриття другої черги кіноконцертного залу «Дружба» є знаковою подією для Гадяцького району, адже майже десять років приміщення районного Будинку культури не діяло, що негативно позначалося на духовному житті району.

– Спорудження кіноконцертного залу «Дружба» є доказом конкретних справ влади, професійної майстерності будівельників, – наголосив голова обласної ради Іван Момот.

Він відзначив трудові здобутки Гадяцького району, який у рейтингу соціально-економічного розвитку районів області за підсумками дев’яти місяців 2011 року посів третє місце.

– Спільними зусиллями, об’єднавшись, ми зможемо виконати завдання з модернізації країни, яке сьогодні ставить перед нами Президент України Віктор Янукович і яке починається із села, селища, містечка, – підкреслив Іван Момот.

Учасників урочистостей також привітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, депутат обласної ради Валерій Пархоменко, голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Володимир Беседа, голова районної ради Олександр Міняйло.

Організаторам робіт із реконструкції кіноконцертного залу «Дружба» та будівельникам були вручені почесні відзнаки. Директору кіноконцертного залу урочисто передано документи на високовартісне технічне обладнання від обласної ради, облдержадміністрації, районної ради, райдержадміністрації, депутатів обласної ради Анатолія Попельнюха та Михайла Кривошея. Завершив свято концерт художніх колективів міста і району.

У ході робочої поїздки Іван Момот також відвідав Гадяцький обласний туберкульозний санаторій, який належить до об’єктів спільної власності територіальних громад області, оглянув біологічні очисні споруди цього медичного закладу, на реконструкцію яких із фонду охорони навколишнього природного середовища області у нинішньому році виділено понад 3 млн грн.

Голова обласної ради також побував в урочищі «Зелений Гай», де до 170-річчя від дня народження Михайла Драгоманова за кошти обласного бюджету (299 тис. грн) в рамках обласної Програми увічнення пам’яті видатних земляків на 2011 рік споруджена альтанка, встановлений пам’ятний знак і впорядкована прилегла територія.

У Гадячі Іван Момот ознайомився з ходом будівництва міських очисних споруд, яке проводиться за фінансовою участю обласного бюджету. З фонду охорони навколишнього природного середовища області у 2011 році на цей важливий для забезпечення життєдіяльності міста об’єкт обласна рада спрямувала 670 тис. грн.

Print Friendly, PDF & Email [1]