- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Високі стандарти професіоналізму

Зокрема, повідомив, що особисто ініціюватиме проголошення 2012 року Роком медслужби. Одним із пріоритетних напрямків фінансування будуть медичні заклади системи МВС. Він вручив санаторію ключі від екскурсійного автобуса та легковика ВАЗ-2107.

Чудовий подарунок напередодні професійного свята отримали й працівники Крюківського районного відділу міліції Кременчука – капітально відремонтоване приміщення.

– Це вагома подія в житті усієї міліції України, адже подібних за рівнем устаткування райвідділів нараховується не більше сотні, – наголосив Дмитро Ворона. Заступник міністра привітав правоохоронців із професійним святом і передав у дарунок чотири сучасних службових автомобілі, які освятив єпископ Кременчуцький і Лубенський УПЦ Миколай.

– Обласна рада добре розуміє проблеми, які є в органах внутрішніх справ, – підкреслив голова обласної ради Іван Момот. – Задля їх ефективного розв'язання депутати ухвалили дві відповідні програми з перспективою виконання до 2015 року, де передбачено фінансування придбання необхідної техніки та автомобілів для міліції Полтавщини. Ці програми стосуються профілактики й боротьби зі злочинністю, правопорушеннями, а також безпеки дорожнього руху. На їх виконання передбачено фінансування у межах 10 мільйонів гривень. Поточного року вже профінансовано понад 2 мільйони гривень, що і є свідченням плідної співпраці та взаєморозуміння органів влади та правоохоронних структур.

Присутність на урочистостях багатьох керівників підприємств Кременчука була не випадковою, адже саме завдяки їх спонсорській допомозі вдалося всього за п'ять місяців капітально відремонтувати приміщення, збудоване ще століття тому. Свого часу там розміщалися залізничні майстерні, різні навчальні заклади і навіть театр. Нині старовинну архітектурну споруду не впізнати, вона набула сучасного й ошатного вигляду як зовні, так і всередині. Сорок просторих кабінетів, обладнаних найсучаснішою технікою й розділених на декілька блоків, – це саме ті умови, які відповідають найвищим стандартам. Тож із нагоди 20-річчя української міліції та за вагомий особистий внесок у зміцнення матеріальної бази правоохоронних установ УМВС України в Полтавській області нагородило Почесними грамотами голову наглядової ради, президента ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Володимира Приходька; депутата обласної ради, голову наглядової ради, президента ПАТ "Кредмаш" Миколу Данилейка; голову правління ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" Дмитра Черненка; директора ПП ВТК "Лукас" Олександра Лукацького; засновника ТОВ "Житлобуд" Володимира Чорнобука. Також відзнакою МВС України за сприяння органам внутрішніх справ нагороджено міського голову Кременчука Олега Бабаєва та депутата обласної ради, почесного президента БФ "Джерело Дніпра" Володимира Матицина. Усього ж допомогу надали більше 30 підприємств, у числі яких – Кременчуцький колісний завод, Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, нафтопереробний завод, Глобинський м'ясокомбінат та інші.

На прес-конференції начальник УМВС України у Полтавській області, генерал-майор міліції Олександр Рудяк наголосив, що вітчизняні правоохоронці повинні не тільки запозичувати кращий зарубіжний досвід, а й створювати вітчизняні високі стандарти в організації та веденні роботи, спрямованої на утвердження законності й правопорядку, підвищувати професіоналізм. Під час прес-конференції відбулася презентація книги "Доля служити тобі, Кременчук", у якій відтворено історію міліції Кременчука за 20 останніх років.

В ексклюзивному інтерв'ю "Зорі Полтавщини" начальник УМВС України у Полтавській області Олександр Рудяк підбив попередні підсумки зробленого правоохоронцями за рік, що минає:

– Міліціонерам Полтавщини вдалося значно знизити рівень тяжких і особливо тяжких злочинів. Їх скоєно на одну тисячу менше, ніж у 2010-му. Добре спрацювали співробітники оперативних служб, яким вдалося затримати кілька злочинних груп, що займалися квартирними крадіжками. Завдяки системній роботі у цьому напрямку крадіжок скоєно уполовину менше, ніж торік. Зменшилася й кількість пограбувань, розбійних нападів, фактів вимагань, навмисних вбивств та інших злочинів. Ми значно зміцнили оперативно-технічне управління міліції, покращили умови роботи окремих підрозділів. Минулого року було поповнено автопарк правоохоронних органів на 100 автомобілів, цьогоріч отримано ще стільки ж автівок.

Ми провели, так би мовити, переоблік сил і засобів та перегрупували їх для оперативного вирішення нагальних завдань, спрямованих на захист прав і свобод громадян.

З нагоди нашого професійного свята – Дня міліції – висловлюю щиру вдячність усім працівникам і ветеранам органів внутрішніх справ за самовіддану службу, мужність і витримку. Зичу колегам гідно виконати важкий, але почесний обов'язок захищати інтереси українських громадян, міцного здоров`я, щастя, родинного тепла й затишку. І нехай кожне нове починання увінчується новими здобутками.

Print Friendly, PDF & Email [1]