- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Професіоналізм, компетентність, відповідальність

– Василю Богдановичу, над чим працює нині очолюване Вами управління і які завдання стоять перед ним?

– Нещодавно Указом Президента України Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України реорганізовано у Державну виконавчу службу України, що має сприяти значному підвищенню ефективності її роботи, якісній реалізації поставлених завдань щодо своєчасного, повного і неупередженого примусового виконання судових та інших рішень відповідно до законів України. Це вимагає здійснення комплексу відповідних заходів, злагодженої і цілеспрямованої роботи колективу, і з цим завданням наш колектив справиться, адже постійно підвищує професіоналізм, компетентність, відповідально ставиться до службових обов’язків.

– Кому нині підпорядкована служба?

– Як і раніше, вона перебуває у системі Міністерства юстиції. У регіоні новостворене управління входить до структури головного управління юстиції у Полтавській області.

– Ваша служба відносно молода, і суть її роботи в деталях не усім відома. Якого характеру рішення найчастіше підлягають примусовому виконанню?

– Таких чимало, здебільшого вони стосуються стягнень з різного виду заборгованостей, відшкодування збитків, невиконання зобов’язань.

– У тому числі й рішень на користь фізичних осіб?

– Так, конкретним прикладом можуть бути випадки щодо невиплати заробітної плати.

– Професійне свято – це нагода, перш за все, підсумувати зроблене…

– Ми досягли непоганих результатів. На сьогоднішній день завершено 60 відсотків виконавчих впроваджень, з них виконано 31,7 відсотка. Стягнено боргу, який надходить до Державного бюджету, на суму 10 мільйонів 200 тисяч гривень. За динамікою стягнення виконавчого боргу в нас найкращий показник в Україні.

– Василю Богдановичу, а який стан справ щодо стягнення заборгованості по заробітній платі?

– Протягом одинадцяти місяців поточного року на виконанні у відділах державної виконавчої служби Полтавської області знаходилося 2862 виконавчих документи про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних із трудовими правовідносинами на суму понад 18 мільйонів гривень. Вже завершено більше половини виконавчих документів на суму понад одинадцять мільйонів гривень.

– Служба діє у межах чинного законодавства на підставі судових та інших рішень. А чи може звернутися до вас за допомогою і підтримкою фізична особа, рядовий громадянин?

– Ми надаємо консультаційну допомогу в рамках роботи громадської приймальні головного управління юстиції у Полтавській області.

– Василю Богдановичу, на Полтавщині Ви працюєте вже більше року. Чи сподобався Вам наш край?

 – Полтавщина мені дуже нагадує Прикарпаття, звідки я родом. Такі ж щирі, привітні й добрі люди. Прекрасний край, багатий на унікальну історію, традиції, і славний своїми здобутками.

Василь Богданович Качмар народився у 1983 році в м.Трускавець Львівської області. В органах Державної виконавчої служби працює з 2002 року. Спершу – на Львівщині, потім – у підрозділах примусового виконання рішень Державної виконавчої служби в Київській області, Міністерстві юстиції України, по тому – начальник виконавчої служби Дніпровського району м.Києва. З вересня 2010 року очолює виконавчу службу в Полтавській області. Закінчив Львівський юридичний інститут МВС України.

Одружений, має доньку.

Print Friendly, PDF & Email [1]