- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ефективні напрямки та конкретні заходи

Як зазначила начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко, Програмою передбачені ефективні напрямки та конкретні заходи соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, надання додаткових пільг за рахунок коштів місцевих бюджетів; розвиток системи соціальних послуг; впровадження нових форм реабілітації; забезпечення професійного навчання, трудової, фізкультурно-спортивної, соціально-культурної та творчої реабілітації; створення безбар'єрного середовища для людей з інвалідністю.

Учасники заходу ознайомились із роботою територіального центру соціального обслуговування Диканського району. Тут діють 6 відділень і 4 підрозділи, соціальні послуги отримують 2600 людей.

Завдяки практиці виїзного обслуговування терцентр наближує соціальні послуги до жителів віддалених сіл. За місцем проживання стали доступними соціально-побутові послуги перукаря, швачки, взуттєвика, робітника з часткового ремонту осель. Надаються в районі й послуги “соціального таксі”, “соціального офісу”, працює пункт прокату засобів реабілітації та сектор обліку бездомних та звільнених з місць позбавлення волі громадян.

Print Friendly, PDF & Email [1]