- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Продовольчий ринок – збалансований

Олександр Удовіченко зазначив, що п’ять мільйонів тонн зібраного зерна – це результат напруженої роботи спеціалістів, керівників, трудівників села, свідчення великого потенціалу Полтавщини в рослинництві, створеного завдяки цілому комплексу заходів та застосуванню сучасних технологій.

На нараді йшлося про дотримання державної дисципліни цін на споживчому ринку Полтавщини. В області протягом року здійснювалися заходи, спрямовані на забезпечення потреб населення у товарах та послугах, внаслідок чого продовольчий ринок залишався збалансованим, прогнозованим і стабільним. За десять місяців поточного року на підприємствах харчової промисловості області вироблено продукції майже на 6 мільярдів гривень, що на 13,5% більше, ніж за відповідний період минулого року. Зокрема, м’яса свинини – на 70%, масла вершкового – на 62%, цукру – на 45%, ковбасних виробів – на 13%. Стабільності цін сприяли моніторинги балансу попиту і пропозицій, товарні інтервенції, обмеження рентабельності та торговельних надбавок на ряд товарів, формування регіональних ресурсів, організація продовольчих ярмарків. Стримуванню росту цін на соціальні сорти хліба сприяло укладання відповідних меморандумів із виробниками. Було сформовано регіональні ресурси цукру. Завдяки цьому Полтавщина посідає перше місце в Україні за стабільністю роздрібних цін, а індекс інфляції в області найнижчий за останні п’ять років. Однак спостерігається значна строкатість цін на окремі товари у містах та районах Полтавщини.

Олександр Удовіченко доручив вжити заходів, спрямованих на подолання такого дисбалансу, зокрема шляхом активізації роботи продовольчих ярмарків. Обговорено й ряд інших питань забезпечення життєдіяльності області.

Print Friendly, PDF & Email [1]