- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Добра справа повернеться добром

А починалося все з давньої дружби учнів “Паростка” з літніми людьми, що живуть у Горбанівському геріатричному пансіонаті. Вже кілька років волонтери вітають бабусь і дідусів із кожним святом, власноруч випікаючи паски на Великдень чи пряники до дня Святого Миколая, готують до кожного свята концерти, подарунки та листівки. Учні школи займаються разом із мешканцями пансіонату вишивкою, плетінням, вивчають пісні. У рамках проекту проходять зустрічі-діалоги дітей із колишніми остарбайтерами, в’язнями концтаборів, тими, хто пережив важкі роки фашистської окупації. У неформальній теплій атмосфері люди поважного віку охоче діляться спогадами про пережите.

Волонтери “Паростка” також турбуються про самотніх літніх людей, відвідують ветеранів війни та праці, вчителів-пенсіонерів, допомагають їм по господарству, забезпечують продуктами харчування. Іншим напрямом волонтерської роботи школи є підтримка дітей, позбавлених батьківського піклування.

Педагоги й учні ПНВК “Паросток” також реалізують чимало інших волонтерських проектів, про які неодноразово розповідалося на сторінках “Зорі Полтавщини”. Вони керуються простою істиною: якою б не була добра справа, вона ніколи не буде марною.

Print Friendly, PDF & Email [1]