- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Видання, яке надихає на щоденну патріотичну працю ? Презентації

– Хотілося створити видання, яке б надихало на щоденну патріотичну працю, щоб не забували ми про Україну, про тих, хто її створював, хто з нею був, – наголосив Микола Томенко.

Щорічник містить відомості про понад 1000 визначних українських діячів науки, культури, мистецтва. На кожній сторінці розміщений “афоризм дня”, пов’язаний з українською тематикою, погодні прикмети з народного календаря. Також щорічник має 365 ілюстрацій визначних історичних, архітектурних, культових споруд нашої країни. Записникова частина кожної сторінки містить рубрику “Що я зробив для України”.

У зустрічі також взяли участь директор Національного видавництва “Веселка”, у якому й побачило світ презентоване видання, Василь Степаненко та головний художник цього видавництва Микола Пчілка.

Крім “Українського щорічника-2012”, Микола Томенко передав для бібліотек області “Автожиттєпис” та академічну бібліографію Михайла Драгоманова, аудіодиски “Слуханка для української малечі” з 77 казками, щедрівками, колядками й “Живі голоси українських класиків”.

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко провів брифінг для журналістів, на якому окреслив своє бачення політичної ситуації в країні. Він висловив свій прогноз, що бюджет на наступний рік парламентом буде ухвалений лише після завершення переговорів із Росією щодо газового питання. Відміна мораторію на купівлю-продаж земель в Україні можлива не раніше 1 січня 2013 року, прогнозує Микола Томенко. Він вважає цілком можливим створення єдиного “українського списку” опозиційних кандидатів у 225 мажоритарних округах, які б не поборювали і не критикували один одного.

***

У заходах також взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко та народний депутат України Вадим Петренко.

Print Friendly, PDF & Email [1]