- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Європейські перспективи карлівських машинобудівників

– За роки роботи завод задовольнив виробничі потреби понад 5 тисяч клієнтів, – розповідає технічний директор підприємства Віктор Максименко. Сьогодні до списку наших партнерів входять провідні вітчизняні й міжнародні учасники аграрного ринку, зокрема потужні агрохолдинги, а географія продажів охоплює, крім України, Росію, Білорусь, Молдову, Казахстан, Польщу, країни Балтії та Близького Сходу. Ми ведемо постійну роботу, спрямовану на оновлення нашої продукції, щоб запропонувати повний спектр обладнання, необхідного для реалізації складних проектів у галузі зберігання і переробки зерна. У нас налагоджено виробництво, що дозволяє швидко реагувати на потреби замовника.

– Будуємо елеваторні комплекси “під ключ”, – говорить начальник технічного відділу підприємства Юрій Борщ. – Наш завод ще з радянських часів був монополістом у галузі. Так залишилося і донині, наші покупці замовляють обладнання саме у нас. Маємо великий асортимент: лише силосів 187 моделей із місткістю зберігання від 12,6 тонни до 12 тисяч тонн. Все – за вітчизняними розробками.

 – Цьогорічний багатий урожай зернових дозволив нашій державі повернути своє місце серед лідерів-експортерів зерна у світі. В цьому році кожна п’ята тонна ячменю, кожна восьма тонна кукурудзи і кожна дванадцята тонна пшениці, які будуть продаватися на світовому ринку, – українського походження. Проте для того, щоб отримати прибуток від вирощеного урожаю, виробник має якісно його зберегти. Нині в Україні є така проблема. За прогнозами, буде зібрано 55 мільйонів тонн зернових, а ємностей для його зберігання – всього на 30 млн тонн. Звичайно, існують альтернативні способи зберігання, але вони поступаються за якістю, – зазначає фінансовий директор заводу Тетяна Сириця.

Виготовлене в Карлівці обладнання працює на елеваторних комплексах “Нібулон” у Полтавській і Черкаській областях, на зерносховищі на 100 тисяч тонн у Чернігівській області, в Керченському морському порту… Нині підприємство реалізує чимало проектів будівництва портових елеваторів.

KMZ Industries постійно бере участь у галузевих виставках, у тому числі міжнародних. Тільки восени поточного року продукцію підприємства презентували в Москві на агропромисловій виставці “Золота осінь”, міжнародній конференції “Зерно Причорномор’я”, в Києві на спеціалізованій виставці “Зернові технології”, а також на головній аграрній події року – виставці “Агрітехніка”, яка проходила у німецькому місті Ганновер. Про переваги роботи з карлівськими машинобудівниками знають і в Європі, з гордістю констатують працівники підприємства.

Print Friendly, PDF & Email [1]