- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Тепло сільської школи

– Ця школа була збудована в 1964 році, тоді в ній навчалося понад 800 учнів, – розповідає директор ЗОШ Тамара Гординська. – Ще навіть 3 роки тому в нас було понад 500 школярів, нині ж залишилося тільки 215…

Йдучи шкільними коридорами й класами, помічаєш, з якою любов’ю їх оздоблено: у фойє і навчальних кабінетах, а їх тут аж 52, повсюди живі квіти, на вікнах – фіранки, зі стін коридорів, де навчаються учні молодших класів, усміхаються добрі герої з казок і мультфільмів. Тут функціонують 2 комп’ютерних класи й 3 спеціально обладнаних кабінети, де учні вивчають автосправу, також є кабінети естетики, хореографії, історико-краєзнавчий музей, бібліотека, фітобар, ігрова кімната, великий сучасний спортзал. Гордість школи – духовий оркестр. Що й говорити, приміщення будувалося з великою перспективою, адже в ті роки у Світлогірському проживало понад 5 тисяч мешканців, нині ж – менше 3 тисяч. Проте школу свою тут люблять, зберігають, примножують здобутки, запроваджують новинки.

– Щоб обігріти таку велику школу, нам на один опалювальний сезон потрібно було близько 500 тонн вугілля, але достатнього тепла у шкільних класах у холодну пору року не було, мабуть, ніколи, – продовжує Тамара Гординська. – В останні роки, коли ціни на паливо значно підвищилися, ми не могли собі дозволити закупляти його вдосталь. Тож дітям у великі морози доводилося сидіти на уроках одягненими. Потрібно було якось вирішувати цю проблему. Загалом усе почалося із дзвінка на “гарячу” телефонну лінію, яку весною цього року проводили керівники району. Потім була зустріч із головою райдержадміністрації Анатолієм Таранушичем, він пообіцяв, що вже в нинішньому році школа буде газифікована. І майже через 6 місяців після цієї розмови, на свято Покрови, до котельні було підведено газопостачання та встановлено модульну теплогенераторну установку, яка обігріватиме навчальний заклад.

Для того, щоб збулася довгоочікувана мрія світлогірських школярів та їхніх батьків і вчителів, потрібні були неабиякі зусилля практично всієї громади. Адже газопостачання – справа не з дешевих.

– З районного бюджету на газифікацію школи було виділено 100 тисяч гривень, але, звісно ж, цих коштів виявилося замало. Тож ми дуже вдячні колективу НВП “Термотех” і його директору Володимиру Козулі, які виконали всі необхідні роботи без повного розрахунку. Адже наші борги ще й нині перевищують 180 тисяч гривень. Сприяли позитивному вирішенню проблеми й депутати різних рівнів та десятки керівників підприємств і організацій, які, окрім фінансової допомоги, вручили освітньому закладу ще й автомобіль для підготовки водіїв, ноутбук, кольоровий принтер та інші цінні подарунки, – зазначила директор Світлогірської ЗОШ.

aЗаступник директора з виховної роботи Світлогірської ЗОШ Світлана Малькова, директор школи Тамара Гординська, секретар Ніна Дзюба, заступник директора з навчально-виховної роботи Неля Блискун.

Print Friendly, PDF & Email [1]