- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Мрії збуваються завдяки “Данон-Юнімілк”

Нагадаємо, що 1 жовтня нинішнього року при підтримці місцевої влади на площу Незалежності в Кременчуці прийшли 2500 мешканців міста різного віку. Зробивши свій внесок до благодійної скарбнички, вони пробігли марафон здоров’я й стали учасниками доброчинного заходу. Під час благодійної акції, інформаційним партнером якої виступила газета “Зоря Полтавщини”, вдалося зібрати більше, ніж 20 тисяч гривень. Спонсорський внесок від компанії “Данон” становив 50 тисяч гривень. Зібрані кошти організатори спрямували на придбання сучасного медичного обладнання для пологового відділення другої міської лікарні, додавши до цієї суми ще 100 тисяч гривень.

Днями у названому закладі відбулася урочиста подія з нагоди презентації цього медичного обладнання, а саме – апарата штучної вентиляції легенів останнього покоління. Колектив пологового відділення другої міської лікарні з корисною “обновою” привітали представники місцевої влади на чолі з міським головою Олегом Бабаєвим, представники компанії “Данон-Юнімілк”.

Головний лікар Віктор Севастян наголосив, що унікальність подарованого апарата в тому, що він призначений як для виходжування недоношених дітей вагою 500 – 800 грамів, так і для надання реанімаційної допомоги новонародженим. Тобто він не простоюватиме в очікуванні особливих пацієнтів, а буде постійним помічником лікарів. Про подібне обладнання тут тільки мріяли.

– Завдяки ініціативі компанії “Данон-Юнімілк”, підтримці всіх небайдужих кременчужан наша мрія стала реальністю, – говорить завідувач пологового відділення Світлана Шестакова. – Маючи такого помічника, як цей апарат, і медичні працівники, і наші пацієнтки відтепер почуватимуться значно впевненіше.

Як повідомив Руслан Вдовенко, директор Кременчуцького молокозаводу “Кремез”, що також входить до складу компанії “Данон-Юнімілк”, відтепер благодійний марафон “Пробіг з вірою в серці” проходитиме у Кременчуці щороку. Його активним пропагандистом, насамперед, є колектив “Кремезу”, який не тільки розуміє проблеми закладів охорони здоров’я, а й готовий сприяти їх розв’язанню.

Print Friendly, PDF & Email [1]