- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Велика сцена, просторий зал…

Минали роки і “вуглинки” вогнища культури то жевріли, то гасли знову. Щоправда, за цей час кінотеатр і номінально існуючий Будинок культури, який мав укомплектований штат, але не мав свого приміщення, були реорганізовані в єдиний Центр культури і дозвілля.

З приходом на посаду голови Новосанжарської РДА Сергія Шовкопляса питання відкриття у райцентрі сучасного Центру культури і дозвілля було знову винесене на порядок денний. Нині приміщення колишнього кінотеатру, де й буде розташовуватися культурний центр Нових Санжар, обладнане економною системою теплопостачання. З часом планується встановити більярд, підготували приміщення для занять спортивного клубу із дзюдо. Наближаються до завершення роботи в кіноконцертному залі. Велика сцена, софіти, зручні крісла, кімната кіномеханіка, обладнана сучасною апаратурою, економне опалення і нова система вентиляції – таким він буде незабаром.

– Будівельно-ремонтні роботи тривають, а Центр культури і дозвілля вже працює, – зазначив його завідуючий Олександр Торбін (на фото).

Він завідував районним Будинком культури, якого фактично не було, з 1986 року. Доводилося займатися культурно-масовою роботою деінде і сподіватися, що колись у “вогнища культури” буде своє власне приміщення. Але тільки тепер – це справді реальна перспектива. Частина приміщення колишнього кінотеатру вже капітально відремонтована й використовується за призначенням. Так, при Центрі культури і дозвілля діє зразковий дитячий колектив “Дивосвіт” – три групи діток віком 8 років. Також працює студія декоративно-ужиткового мистецтва, клуб “Господарочка”. У п’ятницю й суботу в холі проводяться вечори відпочинку для молоді.

Нещодавно за кошти районного бюджету для Центру культури і дозвілля була придбана сучасна підсилююча звукова апаратура. Завдяки їй у місцевих учасників художньої самодіяльності, в тому числі в ансамблю української народної пісні “Джерело”, жіночого вокального ансамблю “Лілея”, хору ветеранів та інших місцевих колективів, з’явилася можливість виступати не лише в приміщенні, а й на відкритих майданчиках.

Нещодавно при Центрі культури й дозвілля створено вокально-інструментальний ансамбль. Серед його учасників – військовий диригент, викладачі музичної школи, професійні музиканти, в тому числі й Олександр Торбін. Саме йому належить ідея створення колективу.

Місцеві артисти готуються виступати в кіноконцертному залі районного Центру культури і відпочинку і вже формують відповідний репертуар. А новосанжарці з нетерпінням чекають зустрічі з прекрасним.

Print Friendly, PDF & Email [1]