- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Розцвітає у селі “Калинка”

Сільський голова не приховує, що нині у вирішенні нагальних питань соціальної сфери Чапаєвого намагається використовувати накопичені раніше й досвід керівника, й добрі стосунки з впливовими на довколишніх територіях господарниками. Зокрема транспортну проблему з вивезенням на звалище сміття (а в селі, на жаль, немає комунальної служби) вдалось вирішити завдяки підтримці місцевих фермерів, керівництва хлібної бази, ПСП “Дружба”.

На території сільради два населених пункти – вже названий та Майорівка. У них проживає понад півтори тисячі осіб, втім, варто зазначити, що йдеться передусім про мешканців самого Чапаєвого, адже розташована за 13 кілометрів від нього Майорівка нараховує лише трохи більше десятка сімей.

– До цього села з Чапаєвого регулярно ходить шкільний автобус, адже трьох діток потрібно підвозити на навчання, – розповідає Михайло Олександрович. – Звісно, це затрати, але як же інакше?

У Чапаєвській загальноосвіт­ній школі навчаються 132 учні, місцевий дитячий садочок “Калинка” відвідують близько 40 малят. От саме до цього дошкільного закладу, який, до речі, знаходиться в одному приміщенні з місцевим самоврядним органом, нинішнього року й була прикута увага всієї громади – тут тривав капітальний ремонт.

– На всі роботи, враховуючи й установку системи опалення, ми витратили близько 290 тисяч гривень, –зазначив Михайло Сорокін. – Раніше приміщення мало пічне опалення, тепер є потужний котел, і працює він, до речі, на дровах. Їх запас – достатній. Подивимося на практиці, наскільки це вигідно. Але сподіваємося, що до кінця року буде наш дитсадок і з газовою котельнею, проект уже готується. У цій справі нам сприяють народний депутат України Олексій Лелюк, депутат обласної ради Микола Хоменко, голова райради Віталій Бистрай.

Безсумнівна гордість, принаймні небайдужих до спорту чапаєвців, – одна з найсильніших у районі футбольна команда. Є у селі й Будинок культури. Поки що, на жаль, у ньому холодно, але тарифні лічильники для ощадного використання запла­нованої тут електричної системи опалення вже встановлені, тепер потрібно закупити відповідне обладнання.

– Плануємо також зробити освітлення на території села, підвести водопровід до кількох вулиць, де його ще немає. Це завдання на наступний рік, кошти на їх реалізацію маємо, – продовжує розповідь Михайло Сорокін. – На що справді не вистачає фінансів, так це на ремонт доріг. Втім, не все відразу робиться, можливо, поступово також знайдемо вихід.

Зважаючи на те, що Чапаєве не дуже віддалене від обласного центру, а поряд – залізнична станція Кочубеївка, деякі його жителі їздять на роботу до Полтави, але все ж переважно працевлаштовуються на місці – потужних господарств на території сільради, за словами голови, достатньо: це і філія ТОВ “Ізюмське звірогосподарство” (на базі колишнього АТ “Петрівський”), і ТОВ “Агроком”, і ПАТ “Інтер-Агро”, а також уже згадувані сільськогосподарські підприємства. Працюють селяни, а значить, є перспективи й у закладів, де виховуються, навчаються та відпочивають їхні діти.

Print Friendly, PDF & Email [1]