- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Новітні технології для університетів

Його мета – впровадження систем автоматизованого проектування і виробництва у навчальний процес і подальший розвиток контактів у галузі інформаційних технологій. Компанія, заснована 1977 року в Кембриджському університеті, нині має в числі користувачів понад 30000 організацій більш ніж у 90 країнах світу. Її зростання обумовлене успіхом програмного продукту, що пропонує серію кращих у своєму класі рішень. Минулого року учасником проекту став Полтавський технічний університет імені Юрія Кондратюка, а нещодавно – Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського.

Тут відбулося урочисте підписання Угоди про відкриття в університеті навчального центру Delcam у рамках єдиного проекту. З цієї нагоди до університету завітала делегація у складі директора Delcam Х’ю Хамфріс із дружиною Айві; ректора Запорізького національного технічного університету Сергія Бєлікова, який виступає координатором підписання та втілення цієї Угоди; директора Центру “САПР” Олега Борисенка та інших представників Delcam в Україні.

Х’ю Хамфріс під час урочистостей передав навчальному закладу сертифікат на право користування програмним забезпеченням і символічний ключ від нього. Головне завдання програм – полегшити та прискорити процес проектування та виробництва продукції у різних галузях індустрії, починаючи з виробництва простих іграшок і предметів загального вжитку й закінчуючи надскладними приладами у галузі медицини та авіакосмічного будування. Загальна вартість програм становить 2,5 млн дол.

Спеціально для встановлення цього програмного забезпечення виділено комп’ютерний клас. Програми уже найближчим часом будуть освоювати студенти технічних спеціальностей І–V курсів, аспіранти та молоді викладачі університету.

Print Friendly, PDF & Email [1]