- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Вертоліт, броньовик, а ще дикий кабан, або… вепр

Вбили косулю, кабана та багато інших тварин, яких навіть не забрали. У цей час комбайнери збирали на полі урожай кукурудзи, тому з переляку сховалися під комбайн… По лісу начебто того дня їздив броньовик, який переховують у дитячому таборі, що знаходиться в лісі. Нібито вся ця техніка належить нафтовій компанії… Про те, що сталося, було відразу повідомлено Гадяцький райвідділ міліції, на місце події виїхав спецпідрозділ, який почав шукати гільзи… З неофіційних джерел повідомляють, що у вертольоті перебував нардеп…

Офіційно

“Обставини, описані у статті “Журналісти викрили прихований броньовик…” суперечать фактичним подіям.

Опубліковано: 07.11.2011.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

Інформація, розміщена в Інтернеті, не відповідає дійсності.

Обставини, описані у статті “Журналісти викрили прихований броньовик…” суперечать фактичним подіям, які мали місце 22 жовтня 2011 року. Того дня до Гадяцького райвідділу міліції дійсно надійшло повідомлення про те, що невідомі особи здійснили чотири постріли у мисливському угідді “Рокитне”, що поблизу с. Соснівка Гадяцького району. Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події негайно після отримання інформації, з’ясувала, що близько 14 години постріли з мисливської рушниці чули деякі комбайнери, які збирали кукурудзу на полі. Окрім того, робітники фермерського господарства бачили приватний вертоліт, який у вказаний час пролітав над полем з боку села Рашівка Гадяцького району. Чув роботу гвинтів, але не чув пострілів, місцевий єгер, який здійснював обхід мисливських угідь.

Власне, гелікоптер, а також його пасажирів, які 22 жовтня зупинилися на обідню перерву на території Лютенського лісництва, а потім, пересівши на наземний транспорт, продовжили легальне полювання на кабана, бачили семеро місцевих мисливців, які перебували в угіддях з 8 години ранку.

Слід відзначити, що жоден із очевидців не вказує на те, що мала місце хаотична стрільба з автомата, а також на те, що постріли були зроблені безпосередньо з гелікоптера. Слідчо-оперативна група, яка опрацьовувала прилеглу територію, не виявила жодної туші вбитої тварини, залишеної в лісництві, зазначеної у матеріалі (вагітну косулю, кабаниху та багато інших тварин, яких навіть не забрали, – з тексту).

Проведеною перевіркою встановлено, що мисливці полювали з дотриманням встановлених правил. Відтак, у зв’язку із відсутністю в їх діях складу злочину, передбаченого статтею 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання), Гадяцьким райвідділом міліції 1 листопада цього року відмовлено в порушенні кримінальної справи, про що офіційно повідомлено зацікавлених осіб, а копію постанови направлено прокуророві Гадяцького району”.

Print Friendly, PDF & Email [1]