- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Добрі справи без кордонів

Полтава приєдналася до цього благодійного руху 1996 року, тож днями ротарійці місцевого клубу відсвяткували п’ятнадцятиріччя діяльності. На урочистому зібранні, що пройшло в приміщенні академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. В. Гоголя, вони пригадали ті справи, якими опікувалися, ставши на шлях громадського служіння. А це, зокрема, і допомога дітям, хворим на цукровий діабет (протягом трьох років при підтримці Ротарі клубів – партнерів із Франції та Німеччини – в Полтавську міську дитячу клінічну лікарню було передано інсуліну на суму 30 тисяч доларів), і участь у придбанні необхідного медичного обладнання для хірургічного відділення цього лікувального закладу. Придбання обладнання для шкіл, сприяння в отриманні вищої та середньої спеціальної освіти шістьом дітям-сиротам, призначення їм ротарійських стипендій, фінансова підтримка здібної студентської молоді – це лише кілька із уже успішно реалізованих напрямів діяльності “РК Полтава”. Протягом останніх років він опікується, зокрема, міським дитсадком № 41 для дітей із особливими потребами, підтримує акцію зі збирання коштів на спорудження у Полтаві пам’ятника Берегині української пісні Раїсі Кириченко.

Чартер-президент “Ротарі клубу Полтава”, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко висловив переконання: клуб має авторитет серед однодумців, і пройдений ним доброчинний шлях засвідчує, що, згуртувавшись, можна робити великі справи заради громади. Участь в урочистостях взяв і член “РК Полтава”, голова обласної ради Іван Момот. Привітали учасників зібрання також губернатор Дистрикту 2230 (об’єднує клуби Польщі, України та Білорусі) Мирослав Гаврилів, зональний координатор фундації ротарійців Гретте Крістіансен (Данія), чинний президент “Ротарі клубу Полтава” Олександр Гранько, гості-однодумці з різних регіонів України, з Росії і Болгарії.

У рамках урочистої події пройшов і благодійний аукціон, на якому ротарійці розпочали збір коштів для реалізації свого наступного проекту “Подаруємо новонародженим дітям надію на більш якісне життя”. Його мета – зібрати кошти для забезпечення Полтавської міської дитячої клінічної лікарні медичним обладнанням для лікування немовлят з хірургічною патологією. Координатор проекту – головний дитячий хірург області, ротарієць Микола Гриценко.

Print Friendly, PDF & Email [1]