- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

І тепле слово, і добре діло…

Вона також наголосила на значній увазі, яку приділяє вирішенню соціальних питань керівництво району, зокрема голова районної ради Василь Степенко та голова райдержадміністрації Володимир Павленко.

У терцентрі надають послуги перукаря, взуттєвика, швачок, робітника з комплексного обслуговування та ремонту будинків, пункту прокату технічних та інших засобів реабілітації, “соціального таксі”, також надається адресна та натурально-грошова допомога. З лютого цього року розпочало свою роботу відділення соціально-побутової адаптації, основним завданням якого є проведення заходів із соціально-побутової і психологічної адаптації громадян, надання соціально-побутових, психологічних соціально-педагогічних послуг, організації дозвілля і відпочинку.

Важливе місце в реалізації соціальної політики в районі займає робота відділення “соціальний офіс”, яке надає консультації з питань чинного законодавства, здійснює супровід осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, забезпечує представництво інтересів громадян в органах державної влади, судах, допомагає в складанні позовних заяв тощо.

З метою якіснішого й доступнішого обслуговування громадян у квітні цього року в Розсошенцях було відкрито відділення соціально-медичних послуг, основне завдання якого – профілактика захворювань опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, гіпертонічної хвороби, остеохондрозу, артриту та ревматизму, розладів нервової системи. Для цього знадобилося майже півмільйона гривень. З них 150 тисяч – було виділено з бюджету району, понад 100 тисяч – надали спонсори, решта – кошти терцентру Полтавського району. Як розповіла завідуюча відділенням Алла Яковенко, тут щодня обслуговується до 50 осіб поважного віку та інвалідів, які мають можливість отримати консультації психолога, пройти комплекс фізпроцедур чи ручного масажу тощо. До речі, нещодавно тут відкрили ще й відділення лікувальної фізкультури, яке користується неабияким попитом у відвідувачів терцентру, адже, за їхніми словами, інструктор-реабілітолог Людмила Шапченко підбирає індивідуальні вправи для кожного, в залежності від характеру захворювання. За кошти територіального центру у відділення придбано тренажери – шведську стінку, фітнес-станцію, бігову доріжку та інше обладнання на загальну суму понад 40 тис. грн. Спонсорами придбано холодильник, музичний центр, пральну машину, меблі та інші предмети вжитку на загальну суму понад 22 тис. грн. Загалом же на обслуговуванні у відділенні соціально-медичних послуг перебуває близько 1,5 тисячі осіб.

У 2011 році на рахунок благодійного фонду територіального центру Полтавського району надійшло понад 6,5 тисячі гривень, які витрачено на подарункові набори для ветеранів Великої Вітчизняної війни, матеріальну допомогу особам, які опинились у складних життєвих обставинах, гуманітарну допомогу відвідувачам центру.

Працівники цієї соціальної установи прагнуть оточити увагою своїх підопічних. Адже добре слово, чуйне ставлення теж допомагають людям, які потрапили у складні життєві обставини.

Print Friendly, PDF & Email [1]