- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Звичайний день, а в Михнівцях – свято

А що саме відбувається – здогадатися було неважко: на шкільному подвір’ї стояв, прикрашений кольоровими кульками, новісінький автобус: одразу видно – подарунок! Але такий довгоочікуваний, аж учні не наважувалися повірити, що то – для них, для їхньої школи!

– У нашій школі – надзвичайне свято, його ми чекали роками! Цей красень – шкільний автобус – дала нам держава завдяки сприянню керівників області, які сьогодні присутні на цих урочистостях, – звернулася до учнів, учителів і численних гостей директор Михнівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Лубенського району Наталія Чемара і передала слово голові облдержадміністрації Олександру Удовіченку. А він, вітаючи школярів і педагогів, наголосив, що сьогодні є актуальною проблема підвезення школярів до базових навчальних закладів, адже демографічна ситуація в Україні, й зокрема в області, склалася така, що кількість дітей у селах зменшується, тому довелося кілька шкіл закрити. І повідомив:

– Сьогодні на Полтавщині дітей підвозять 178 автобусів, уже кілька років працює програма – і державна, й обласна – “Шкільний автобус”. Автобус вашій школі надано з державної програми. Цього року ми отримали одинадцять шкільних автобусів за кошти Державного бюджету, ще шість – купили за рахунок обласного. Загалом ми сьогодні забезпечили підвезення дітей, певна кількість таких і подібних машин придбано за рахунок місцевих коштів чи коштів спонсорів, агрофірм. Але використовуються ще й машини старої модифікації, тож ми повинні оновлювати цей парк, тому програма діятиме і надалі. Й нам треба зважати на те, що якість освіти в малокомплектних школах, де навчаються 10, 15 чи 20 дітей, а вчитель викладає кілька предметів, де до одного класу зводяться діти різних вікових категорій, не може бути високою. Мають бути базові навчальні комплекси, нам потрібні вчителі з високим фаховим рівнем, і має бути забезпечене підвезення дітей, щоб і в селі, й у місті вони мали змогу одержати високий рівень знань.

Власний транспорт – не перший прояв підтримки Михнівської школи обласною і місцевою владою, завдяки її сприянню тут відремонтовано спортивну й актову зали, переобладнано систему опалення, а на шкільному подвір’ї працює відновлений дитячий садочок, який сьогодні відвідують 27 малюків. Шкільний автобус, як запевнила вихователька Світлана Марченко, дякуючи представникам влади від імені батьків, підвозитиме ще й сільську малечу до садочка.

Нині в Михнівцях триває ремонт сільського Будинку культури, зокрема його глядацької зали. Як проходять ремонтні роботи, гостям, серед яких були голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, показала й розповіла сільський голова Михнівців Марія Король.

***

Того ж дня в оновленій актовій залі Михнівської загальноосвітньої школи відбулися урочисті збори активу обласної організації Партії регіонів із нагоди чотирнадцятої річниці з часу створення партії та десятої річниці діяльності обласного осередку.

Print Friendly, PDF & Email [1]