- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Автотранспортні порушення, дорожні проблеми…

Зазначалося, що на 625 автобусних маршрутах області щорічно перевозиться майже 46 млн пасажирів. У той час, як кількість дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв ліцензованого автотранспорту впродовж 9 місяців поточного року дещо знизилась (у нинішньому році – 13, у минулому – 25), загальна кількість ДТП зросла. Зокрема цього року на автошляхах області зареєстровано 707 дорожньо-транспортних пригод, у яких 128 осіб загинуло та 896 травмовано.

На нараді зазначалося, що майже 70% рухомого складу є технічно застарілим, 50% автобусів експлуатуються понад 10 років.

Прокурорськими перевірками виявлено численні порушення автотранспортними підприємствами та перевізниками області чинного законодавства. Також в області не відповідають чинним нормам 367 мостів та шляхопроводів, 30 тис. м2 дорожнього полотна потребує ямкового ремонту та більше 1200 км – капітального. На автомобільних дорогах державного та місцевого значення в незадовільному стані (ржаві та пошкоджені) 1576 дорожніх знаків.

Загалом за результатами прокурорських перевірок порушено 11 кримінальних справ, внесено 128 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 12 службових осіб.

Print Friendly, PDF & Email [1]