- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” починає вчитися на власних помилках

І полтавцям своє завдання вдалося виконати. Додому вони привезли своє перше євроочко, залишивши у Бельгії власні ворота “сухими” – 0:0. Зробити це було непросто. Справа в обставинах, які передували грі. Нагадаємо: “Ворскла” добиралася до бельгійського Льєжа майже добу. Затримка рейсів, “перекладні” – врешті випробувати поле газону команді, що прибула до Льєжа о третій ночі, не вдалося. З огляду на це очікувалося, що рано чи пізно наші земляки фізично здадуть, а “Стандард”, котрий помітно додає у других таймах, своє все ж візьме. Втім, команда Миколи Павлова є досить прагматичним колективом, що підтвердила й у Льєжі. Того дня в основі не грало жодного форварда. Янузі й Сачко – на лаві запасних. Погрожував бельгійцям лише моторний Безус. “Стандард” активності Романа протиставив флангову діяльність. Особливо вирізнявся лівий фланг, де діяли ван Дамм та Поконьолі, але й правий фланг постачав м’ячами центрфорварда Сир’яка. Втім, перша половина зустрічі завершилася безрезультатно.

У другому таймі господарі продовжували нарощувати перевагу пострілами по воротах, але чогось особливо гострого тривалий час створити не могли. Запам’ятався лише один епізод, коли Даллку підстрахував Долганського та виніс м’яч із порожніх воріт після помилки нашого голкіпера на виході. Бельгійці почали грати жорстко, допомогу довелося надавати Селіну й Ткачуку, але залякати суперників “Стандард” не зміг.

При цьому “Ворскла” намагалася виводити м’яч не за рахунок звичайних виносів, а за допомогою комбінацій. Тож і вийшло, що нічия стала найбільш справедливим результатом зустрічі. Господарі мали перевагу, але не настільки значну, щоб напрацювати на гол. “Ворскла” ж, здається, починає вчитися на власних помилках. У першому турі програла через власну необачність у штрафному, в другому – зазнала поразки, бо почала грати лише після перерви, тепер вдалося вибороти нічию. Логічним продовженням стала б перша перемога. Її чекатимемо від “біло-зелених” у матчі з тим же “Стандардом”, який відбудеться 3 листопада у Полтаві.

А в бельгійській зустрічі наші земляки грали таким складом: Долганський, Даллку, Селін, Ткачук, Курилов, Краснопьоров, Маркоскі, Чеснаков, Ребенок, Безус, Кривошеєнко.

Суперники полтавців по групі – німецький “Ганновер-96” та датський “Копенгаген” – зіграли внічию – 2:2.

Інші українські клуби у Лізі Європи здобули перемоги: київське “Динамо” – над турецьким “Бешикташем” – 1:0, а харківський “Металіст” на виїзді розгромив (4:1) шведський “Мальме”.

Print Friendly, PDF & Email [1]