- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Київстар” навчає школярів он-лайн-безпеці

Соціальну місію перетворення мережі на безпечну територію для освіти та розвитку взяла на себе компанія “Київстар”. У липні поточного року телеком-оператор і Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України розпочали реалізацію ряду проектів, мета яких – підвищити культуру користування Інтернетом, забезпечити доступ до інформаційно-освітніх ресурсів Всесвітньої мережі та навчити правилам безпечної поведінки в Інтернеті школярів, батьків та педагогів. Компанія має намір до кінця 2011 року забезпечити Інтернетом 200 шкіл по всій Україні. “Київстар” надасть безкоштовний безлімітний вихід у мережу на високій швидкості: до 10 Мбіт/сек. вранці та вдень (з 7.00 до 18.00) і до 1 Мбіт/сек. – у решту часу (з 18.00 до 7.00).

Відкритий урок із он-лайн-безпеки відбувся цими днями в Кременчуці для учнів ЗОШ № 17 завдяки сприянню міського управління освіти. Школа підключена до високошвидкісного Інтернету від телеком-оператора, тому саме її команду семикласників і запросили до цікавого заходу в форматі он-лайн-конференції. На зв’язку з кременчужанами були їхні однолітки з Севастополя. Під керівництвом ведучого, якого всі учасники могли постійно бачити на екрані, діти поринули у світ Інтернету. Для початку сформували команди, обрали капітанів і визначилися з девізами. Далі юні користувачі мали продемонструвати, як добре вони знають історію Інтернету, чи усвідомлюють, якими є його переваги та загрози, позмагалися в розв’язанні логічних завдань із математики, на практиці розпізнали он-лайн-загрози. Значно краще з поставленими завданнями вдалося справитися кременчуцьким школярам. Команда “Безпечний Інтернет” із рахунком 29:27 перемогла команду “Антиспам”, за що отримала не лише оплески групи підтримки, а й чудові подарунки від “Київстару”.

Ми поцікавилися у капітана команди кременчужан Ярослава Коляди, які враження залишив у нього відкритий урок.

– Наша команда та я особисто просто в захваті від усього, що відбулося. Участь в інтернет-конференції ми брали вперше. Комп’ютер батьки подарували мені в 10 років, це була неймовірна радість. Я його швидко освоїв, зараз вільно користуюся Інтернетом, а сьогодні нашій команді взагалі присвоїли звання найбільш технічно підготовлених користувачів.

Слова подяки на адресу “Київстару” висловила й директор ЗОШ № 17 Валентина Марченко: “Педагогічний і батьківський колективи дуже вдячні компанії за можливість використання сучасних технологій, а також за прагнення зробити свій внесок у справу виховання підростаючого покоління. Керуючись благородною метою зробити Інтернет більш доступним для різних категорій людей і в той же час дбаючи про його безпечність, “Київстар” робить багато корисних справ задля того, щоб інтернет-технології були максимально корисними як для дорослих, так і для дітей”.

Урок із он-лайн-безпеки став продовженням реалізації соціальної ініціативи “Безпечний Інтернет “Київстар” – школам”.

Тож начальник Кременчуцького відділення Харківської філії “Київстару” Павло Гаврилець наголосив: “Ми переконані, що доступ до Інтернету, який надає “Київстар”, принесе користь школярам і значно розширить їхні можливості під час навчання та розвитку. Для компанії особливо важливо, щоб наш подарунок – підключення до мережі – був безпечним для школярів. Переконаний, що такі відкриті уроки не лише демонструють нові можливості, які з’являються у школярів і педагогів завдяки використанню високоякісного швидкісного Інтернету від “Київстару”, а й допомагають захистити їх від усіляких он-лайн-ризиків”.

Print Friendly, PDF & Email [1]