- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Додає ваги полтавський коровай

 У сільгосппідприємствах області також йде обмолот соняшнику, його зібрано більш як на 190 тисячах гектарів, що становить близько 82% від завдання. Середня урожайність цієї культури – понад

23 ц/га. Більше 31 ц/га соняшнику збирають в агроформуваннях Новосанжарського, Шишацького та Карлівського районів. Сою обмолочено приблизно на 65 відсотках площ. Загальна вага полтавського короваю нині становить понад 2 мільйони 200 тисяч тонн зернових і зернобобових культур.

Цукрові буряки зібрано більш як на 22 тисячах гектарів, середня урожайність – 347 ц/га. Найвищою вона є в сільгосппідприємствах Глобинського, Лохвицького, Лубенського та Кобеляцького районів, де накопують солодких коренів по 430 і більше центнерів з гектара. Понад 90% зібраного врожаю вивезено для переробки на цукрозаводи.

Агроформування також проводять зяблевий обробіток грунту – його виконано на площі майже 470 тисяч гектарів при завданні 1 мільйон 237 тис. га – та завершують заготівлю кукурудзи на силос (закладено втричі більше планових показників) і зелений корм.

Озимі пшеницю, жито і ячмінь посіяно майже на 210 тисячах гектарів при завданні 350 тис. га. На 15,6 тис. га посіяно озимий ріпак.

На ланах області триває комплекс осінньо-польових робіт.

Print Friendly, PDF & Email [1]