- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Посилюється боротьба з корупцією

Співробітники цього відділу розслідують найбільш резонансні кримінальні справи, пов’язані з корупцією, – повідомив Андрій Миронов.

Загалом із початку нинішнього року працівниками органів прокуратури області розслідувано і направлено до суду 34 кримінальні справи з ознаками корупційних діянь та 31 справу, порушену за фактами хабарництва. У чотири рази збільшилася кількість засуджених посадових осіб органів місцевого самоврядування, а також керівників, спеціалістів відділів та управлінь райдержадміністрацій, прирівняних до них чиновників. Стабільно високою залишається і кількість злочинів корупційного характеру, вчинених працівниками правоохоронних органів. Так, дільничний інспектор Машівського РВ УМВС України в Полтавській області, зловживаючи службовими повноваженнями, за вирішення питання про непорушення щодо підозрюваного кримінальної справи отримав від нього 500 гривень хабара.

За неправомірне використання у робочий час на будівництві власного будинку праці двох співробітників вузу був притягнений до відповідальності й проректор із господарської роботи Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка.

Не залишилися безкарними корупційні дії завідуючої відділом Ленінської районної в м.Полтаві ради, яка, незважаючи на постанову суду, сприяла незаконному ухиленню засудженого до громадських робіт громадянина від їх виконання, отримавши за свою “лояльність” винагороду в сумі 400 гривень. На всіх зазначених правопорушників накладені адміністративні стягнення у вигляді штрафів.

Прокурор області зазначив, що з часу введення в дію нового антикорупційного законодавства органами обласної прокуратури порушено 8 кримінальних справ, 3 з яких уже направили до суду. Серед них – справа проти колишнього заступника начальника управління податкової міліції ДПА в Полтавській області, який отримав хабара у сумі 7 тисяч доларів, справа проти депутата однієї із сільських рад у Козельщинському районі, який вимагав 145 тисяч гривень хабара за сприяння у демонтажі будівлі колишнього дитсадка.

Print Friendly, PDF & Email [1]