- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Військовий музикант затримав кривдника школярки

Коли нападник послабив руку, дівчинці вдалося закричати. Крики про допомогу “не вписувались у сценарій” нападника, тому він дещо розгубився. Скориставшись цим, дитина вирвалася і побігла по дорозі. Через кількасот метрів перелякана школярка зустріла незнайому жінку й попросила у неї допомоги. В цей час до них підійшов і чоловік із велосипедом, який щойно проводжав у школу свою доньку. Це був військовослужбовець Навчального центру військ зв’язку, розташованого у Полтаві, Віталій Дмітрієв. Почувши про те, що сталося, він вскочив на велосипед і поїхав доганяти зловмисника.

– Дівчинка дуже чітко описала зовнішність нападника та показала напрямок, куди він побіг, – розповідає Віталій. – Я вирішив будь-що наздогнати зловмисника, адже якщо його не зупинити сьогодні, то завтра він може напасти на іншу дитину. Їхав вулицями й розпитував перехожих, описуючи зовнішність підозрюваного, – і люди підказували, куди він пішов. Незабаром його побачив. Зрозумівши, що я їду саме за ним, зловмисник почав тікати.

Погоня була недовгою: фізично підготовлений військовий без особливих зусиль зумів cкрутити молодика, який напав на дитину. Міліціонерам, які прибули на місце події, залишилось лише одягти йому наручники та відвезти у райвідділ.

Правоохоронці встановили особу нападника. Ним виявився двадцятирічний мешканець Полтави, який нещодавно був засуджений до умовного позбавлення волі за пограбування жінки. Згодом дізналися, що напад на школярку – це не єдиний його злочин. За кілька годин до цього молодик пограбував іще одну полтавку. Крім цього, за описом зовнішності його впізнала і жінка, яку він у травні ц. р. серед білого дня вдарив цеглиною та забрав сумочку. “В нього очі були, як у звіра. Коли після удару я повернулася і подивилась у них, то зрозуміла, що за п’ятдесят гривень та дешевий мобільний телефон, що були в сумці, він готовий був мене вбити”, – саме так охарактеризувала грабіжника потерпіла.

За словами начальника Київського райвідділу міліції Полтави підполковника міліції Ігоря Плахова, відносно затриманого порушено кілька кримінальних справ. Зокрема стаття 186 Кримінального кодексу України (грабіж) передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

За проявлену сміливість та рішучість під час затримання нападника керівництво Київського райвідділу міліції в урочистій обстановці на стройовому плацу Навчального центру військ зв’язку нагородило старшого сержанта, музиканта військового оркестру Віталія Дмітрієва почесною грамотою.

Print Friendly, PDF & Email [1]