- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Висококваліфіковані кадри – в дефіциті

Сприяти поліпшенню ситуації у промисловості

Про поточну ситуацію у промисловому комплексі області, шляхи та заходи щодо її покращення присутніх поінформував начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Полтавської облдерж­адміністрації Руслан Овчаренко.

Він, зокрема, зазначив, що в області зареєстровано 3253 підприємства. Індекс виробництва промислової продукції за результатами першого півріччя становив 98,1 відсотка (в Україні – 108,7 відсотка). За цим показником Полтавщина посідає 23-тє місце серед 27 регіонів України. Основна причина – в мінусовому індексі виробництва нафтопереробної, харчової галузей та легкої і добувної промисловості.

Тож задля поліпшення стану справ у промисловому виробництві було вирішено сприяти підвищенню ефективності діяльності та зміцненню фінансового стану промислових підприємств, спрямовуючи діяльність керівників на впровадження сучасних ресурсо- та енергозберігаючих технологій, освоєння нових видів продукції, підвищення її якості та конкурентоспроможності. Одночасно наголошувалося на необхідності активізувати роботу стосовно залучення промислових підприємств до участі у виставково-ярмарковій діяльності з метою висвітлення інвестиційного потенціалу підприємств, рекламування продукції, налагодження нових партнерських відносин із підприємствами та організаціями України, близького та далекого зарубіжжя. Зокрема йшлося про участь у виставці “Підмосков’я-2011”, яка незабаром відбудеться у Росії.

Учасники засідання вирішили у межах своїх повноважень сприяти ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати на промислових підприємствах, які мають борги, та створювати додаткові робочі місця для засуджених.

Соціальний захист – система гідних умов праці

Директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва окреслила основні напрямки співпраці органів державної служби зайнятості з підприємствами у питаннях створення та укомплектування робочих місць, зокрема шляхом професійного навчання та фінансової підтримки за рахунок ­коштів Фонду соцстраху України на випадок безробіття у разі працевлаштування безробітних.

– 80 відсоткам безробітних, тобто чотирьом із п’яти, ми надаємо результативні послуги, – наголосила вона, – працевлаштування, професійне навчання або громадські роботи. Це – не тільки наше досягнення, а й тих роботодавців, які створюють додаткові робочі місця. Завдяки позитивним процесам в економіці області розширюється сфера ринку праці. Заявлених вакансій робочих місць нині на 7,3 відсотка більше, ніж торік. Їх пропонують уже 5 тисяч 700 роботодавців (минулого року було 5 тисяч). На сьогодні 62 відсотки вакансій в області укомплектовано. Взагалі ми розглядаємо соціальний захист як систему гідних умов праці. Відтак ставимо собі завдання – віддавати кошти тим роботодавцям, які активно допомагають вирішувати цю проблему.

Також одним із напрямків активної політики зайнятості є професійне навчання. Тут із нами тісно співпрацюють полтавські підприємства. Із майже 8 тисяч безробітних більше половини навчили безпосередньо на виробництві. Створювалися й дотаційні робочі місця. При працевлаштуванні безробітного ми протягом року відшкодовуємо витрати на оплату його праці, але у розмірі, не більшому, ніж середня зар­плата по області. Таким чином роботу отримали 1787 чоловік, і дотацій ми надали на 14 мільйонів гривень.

Зараз робимо й перші кроки у профорієнтаційній роботі, бо із працевлаштуванням випускників склалася катастрофічна ситуація. Намагаємося співпрацювати із освітянами. Наше завдання – змінювати психологію школярів щодо вибору професії, організовувати для молоді екскурсії на виробництво. Але зрозуміло, що таке широке коло проблем вирішити зможемо тільки разом із усіма зацікавленими підприємствами та організаціями.

Угода про співпрацю

На засіданні було підписано угоду про співпрацю між Полтавським обласним центром зайнятості, Полтавським регіональним відділенням УСПП і Полтавською обласною організацією роботодавців щодо працевлаш­тування осіб із інвалідністю.

– Даний меморандум підписано, щоб у подальшому систематизувати цю роботу, – розповів у інтерв’ю журналістам заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко. – Зараз, як ніколи, Полтавщина має потребу в робочих руках. На жаль, такі професії, як зварювальник, слюсар, токар, фрезерувальник, стали рідкістю. Треба навчати людей цим професіям за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, спілки промисловців і підприємців, організації роботодавців і безпосередньо самих підприємств. Уже є певні напрацювання і в Полтаві, і в Кременчуці. Але, вважаю, слід виробити єдину концепцію спільних дій.

– У діалозі соціального партнерства ми повинні мати усі юридичні права і відстоювати власні інтереси, – переконаний голова правління УСПП і ПООР Сергій Змієвець. – Маємо стати повноправними членами системи соціального партнерства, куди входять влада, профспілки, організації роботодавців. Спробуємо створити сприятливі умови для того, щоб вирішувати проблеми, які виникають передусім у промисловому комплексі Полтавщини.

– Які з них найболючіші?

– Звичайно, це – зайнятість, підвищення кваліфікації та створення умов для того, щоб молодь мала певні професії, могла працювати на сучасному виробництві з новітнім обладнанням. По-друге, багато підприємств Полтавщини знаходяться у ситуації стагнації. Тобто проблем вистачає. І ми разом із владою шукатимемо шляхи їх вирішення.

– А яких саме професій не вистачає?

– Потрібні оператори, наладники токарних, фрезерних, інших верстатів із числовим програмним управлінням. Існуючий стан проф­техосвіти не в змозі підготувати навіть таких кадрів. ВАТ “Лтава”, приміром, на даний час потрібні ливарники.

– Якщо раптом повториться економічна криза, чи готові працювати в таких умовах?

– Окремі підприємства готові подолати й іншу кризу. Це – полтавські заводи “Електромотор”, “Лтава”, “Склозавод”, кременчуцькі – вагонобудівний, колісний та інші. Ми конкуруємо вже не тільки на теренах колишнього СРСР, а
й на світовому просторі. Почали випускати сучасну продукцію, яка користується широким попитом. Тож життя навчило нас працювати у жорстких ринкових умовах і бути готовими до будь-якого, навіть неприємного, перебігу подій. Але нам потрібні високо­кваліфіковані спеціалісти. Тому їх підготовка є нашою спільною турботою.

Print Friendly, PDF & Email [1]