- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перспективи сільгоспвиробників і переробників

Підприємством вже закладено 3 тисячі тонн зерна, що дасть можливість зберегти ціну на соціальні сорти хліба. Він також відзначив динамічний розвиток підприємства, яке переживає повну реконструкцію. Завод розширює асортимент, збільшує обсяги виробництва та чисельність штатного персоналу. Розширюється й мережа збуту продукції. Нині завод реалізує її в трьох районах Полтавської і двох – Харківської областей.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ціни на хліб, Віктор Животенко зазначив, що регіональний резерв зерна вже сформований на 60 відсотків, і Полтавщина в цьому питанні впевнено утримує друге місце в державі. З врахуванням урожаю пізніх культур завдання щодо формування резерву буде виконане повністю. Це дає змогу гарантувати утримання цін на соціальні сорти хліба до наступного врожаю. І додав, що Карлівський хлібозавод, який тісно співпрацює в питаннях виробництва з ТОВ “Агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи”, є конкретним прикладом того, як реалізуються поставлені Президентом України завдання щодо розвитку сільського господарства.

Наступним пунктом робочої поїздки було ТОВ “Агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи”. Особливу зацікавленість у посадовця викликало будівництво сучасного свинокомплексу. Він розрахований на дві з половиною тисячі маточного поголів’я, а повна потужність – понад десять тисяч голів. Водночас товариство споруджує сучасне підприємство з переробки м’яса і виробництва ковбас. Як запевнили керівники товариства, це буде одне з передових за технологіями виробництв у області. Зараз тут встановлюється сучасне обладнання провідних фірм багатьох країн світу, в тому числі й устаткування місцевого виробника – Полтавського заводу “Продмаш”.

Віктор Животенко вручив ювілейну медаль “20 років Незалежності України” керуючому дільницею ТОВ “Агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи” Василю Луцану, директору Варварівського історичного музею Вірі Бегмат.

Робоча поїздка в Карлівський район виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації завершилася відвідуванням ПП “Ланна Агро” та місцевого цукрозаводу. Завод першим в Україні й в області почав переробку сировини. Як повідомив генеральний директор Ланнівського цукрозаводу Олександр Тимоха, завод уже вийшов на проектну потужність  (2 тисячі тонн сировини на добу). Нині заготовлено понад 20 тисяч тонн цукрового буряку. Вже перероблено 12,5 тисячі тонн буряку і вироблено понад тисячу тонн цукру. Всього планується переробити 220 тисяч тонн сировини, що дасть змогу забезпечити працівників роботою до кінця поточного року і виробити 26–28 тисяч тонн “білого золота”. Підприємство розвивається, але, враховуючи можливості сировинної бази, його потужностей не вистачає. Тож власники придбали Карлівський цукрозавод, який довго простоював. Нині там працюють понад 170 ремонтників, і до наступного сезону завод буде діяти. До речі, до послуг працівників підприємства – повний соціальний пакет. Тут працюють понад 800 робітників і спеціалістів, що більше реальної потреби. Але керівництво заводу не йде на скорочення, розуміючи, що іншої можливості працевлаштуватися у цій зоні практично немає. Гордістю керівництва підприємства є храм Олександра Невського, збудований для односельців.

Віктор Животенко висловив упевненість, що Полтавщина буде з цукром. І додав, що на підприємствах прагнуть працювати по-сучасному, впроваджувати нові підходи і нові технології.

Print Friendly, PDF & Email [1]