- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У добру путь, новий навчальний!

Саме в День знань закладам освіти області було передано 16 шкільних автобусів, закуплених за кошти Державного, обласного та місцевих бюджетів. У нагоді стануть і 13 комплектів лабораторно-дослідницького обладнання, придбаних для кабінетів природничо-математичного циклу на виконання обласної Комплексної програми розвитку освітньої галузі на 2011–2015 роки.

Понад 11 тисяч першокласників сіли цього дня за шкільні парти. До Дня знань у всіх містах й районних центрах області відбулися відповідні заходи, у тому числі за участю спонсорів, і практично кожен маленький школярик отримав подарунок.

2011 рік проголошений Роком дошкільної освіти, і це – невипадково. Адже саме цей віковий період має стати у дитини надійним трампліном для початку нового відповідального життя. До нинішнього навчального року в селах області відновлено дев’ять дошкільних навчальних закладів, які свого часу припинили існування. Нині на Полтавщині дошкільними закладами охоплено 77,5 відсотка дітей, а з урахуванням різних форм дошкільної освіти – 85 відсотків. Це один із найкращих показників в Україні. Цього року його планують довести до дев’яноста відсотків.

Урочистості з нагоди Дня знань та посвяти у студенти відбулися також у вишах Полтавщини та в закладах системи проф­техосвіти. Педагогічні колективи, учнів, студентів, батьків вітали представники органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування. Зокрема в Карлівській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів №4 побував перший заступник голови облдерж­адміністрації Віктор Животенко; у Зіньківській спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів – заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко; у Сторожівській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів Чутівського району – заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль; у Козельщинському навчально-виховному комплексі – заступник голови облдерж­адміністрації Володимир Замикула; у Машівській спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів – заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко.

Print Friendly, PDF & Email [1]