- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інвестиції в майбутнє

Центр збудовано на виконання державної програми розвитку матеріальної бази служби зайнятості. Однак такий заклад міг бути збудований в іншій області. Саме завдяки підтримці облдержадміністрації фінансові ресурси надійшли на Полтавщину, і саме завдяки активній позиції районної влади кошти (а це понад 6 мільйонів гривень) були освоєні в районі.

 Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко при відкритті центру наголосив, що вкладені в зайнятість кошти дають надзвичайно великий ефект. До того ж це інвестиції в майбутнє. Полтавщина нині швидко розвивається. Область посідає друге місце в Україні за капіталовкладеннями на одного жителя. В будівництві, промисловості та аграрному секторі впроваджуються нові сучасні технології, тож постійно зростає потреба в кадрах, і в першу чергу – кваліфікованих. Чим вищий рівень зайнятості, тим більше надходжень до бюджету, Пенсійного фонду, освіти, медицини – усієї соціальної сфери.

 Директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва зазначила, що в області завдяки безпосередній підтримці голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка створені сприятливі умови для розвитку матеріальної бази служби. Оперативно вирішуються усі питання щодо землевідведення, надання дозволів та погоджень. Так, новосанжарський центр збудований у рекордні терміни – менше, ніж за рік. У найближчий час на Полтавщині буде відкрито ще три таких заклади.

 Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, голова районної ради Володимир Левицький повідомили, що в районі вже розроблені конкретні плани для поступового подолання та профілактики безробіття, і в першу чергу – серед молоді.

 Варто додати, що новосанжарський центр за питомою вагою охоплених заходами активної політики зайнятості посідає третє місце в області. Лише на організацію громадських оплачуваних робіт цьогоріч використано коштів у 4,7 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року, а на дотації роботодавцям для працевлаштування безробітних – у 4,8 разу.

Завдяки громадським роботам, організованим центром зайнятості, в населених пунктах району вирішується чимало питань із благоустрою територій.

Print Friendly, PDF & Email [1]