- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” влилась у Європу

Із перших хвилин "динамівці" активно пішли вперед. Щонайменше хвилин п'ятнадцять "Ворскла" не могла перейти на половину поля суперника. Найактивнішим у господарів був Торже, який ні на мить не давав спокою голкіперу "Ворскли". Втім, у середині першого тайму підопічні Миколи Павлова все ж зуміли заволодіти ініціативою. І на 36-й хвилині, після виконання штрафного, Янузі буквально "розстріляв" воротаря румунів. Проте за дві хвилини до закінчення першого тайму фантастичним ударом зі штрафного невгамовний Торже все-таки пробив Долганського.

Нічийний рахунок змушував румунів знову шукати підступи до воріт полтавців. Мунтяну і Торже за будь-якої можливості небезпечно пробивали, проте бездоганна гра капітана "Ворскли" не залишила їм жодного шансу.

На 65-й хвилині Микола Павлов зробив заміну, яка й зіграла вирішальну роль. Замість автора першого голу у ворота "Динамо" Ахмеда Янузі на поле вийшов 19-річний Олег Баранник. Він і "поховав" усі надії румунів стосовно групового етапу Ліги Європи. На 72-й хвилині, після навісної передачі від Даллку, Баранник у падінні головою "вколотив" м'яч у сітку. А вже через п'ять хвилин, вийшовши сам на сам із воротарем румунів, поставив остаточну крапку в цьому матчі.

На передостанній хвилині зустрічі "Динамо" все ж зуміло відквитати один гол, але він уже нічого не вирішував – 3:2. І "Ворскла" вперше в своїй історії пробивається до групового турніру Ліги Європи, по праву заслуживши євроосінь для полтавських уболівальників.

У цьому матчі наші земляки грали в такому складі: Долганський, Матвєєв, Даллку, Краснопьоров, Безус (Оберемко, 46), Маркоскі, Кривошеєнко, Янузі (Баранник, 65), Селін, Чеснаков, Ребенок (Громов, 82).

Серед інших українських команд до групового турніру Ліги Європи потрапили київське "Динамо", яке вдома з мінімальним рахунком 1:0 перемогло болгарський "Літекс", та харківський "Металіст", котрий на виїзді розгромив французький "Сошо" – 4:0. "Дніпро" переміг англійський "Фулхем" (1:0), а "Карпати" зіграли внічию (1:1) з грецьким "ПАОК". Втім, ці дві команди, наостанок принісши Україні бали у таблицю коефіцієнтів УЄФА, вибули із подальшої боротьби.

***

У ході жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів 2011/2012 рр. донецький "Шахтар" потрапив у групу G. Його суперниками будуть португальське "Порту", російський "Зеніт" та кіпрський "АПОЕЛ".

***

Відбулося жеребкування групового етапу Ліги Європи.

Полтавська "Ворскла" ввійшла до групи В. Її суперниками будуть "Копенгаген" (Данія), "Стандард" (Бельгія) і "Ганновер-96" (Німеччина).

Київське "Динамо" у групі Е гратиме із "Бешикташем" (Туреччина), "Сток Сіті" (Англія) і "Маккабі" (Ізраїль). Харківський "Металіст" потрапив у групу G разом із "АЗ Алкмар" (Голландія), "Аустрія" (Австрія) і "Мальме" (Швеція).

Календар ігор за участю наших земляків буде таким:

1-й тур. 15 вересня: "Копенгаген" – "Ворскла" (початок о 20.00, тут і далі – за київським часом).

2-й тур. 29 вересня: "Ворскла" – "Ганновер-96" (22.05).

3-й тур. 20 жовтня: "Стандард" – "Ворскла" (22.05).

4-й тур. 3 листопада: "Ворскла" – "Стандард" (20.00).

5-й тур. 30 листопада: "Ворскла" – "Копенгаген" (22.05).

6-й тур. 15 грудня: "Ганновер-96" – "Ворскла" (20.00).

Print Friendly, PDF & Email [1]