- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Змагалися біотехнологи

Про високий потенціал племінної справи в області та здобутки полтавських біотехнологів поінформував голова правління ВАТ "Полтаваплемсервіс" Микола Іванченко. Він, зокрема, розповів, що полтавські фахівці – неодноразові переможці всеукраїнських конкурсів біотехнологів.

Технологія відтворення поголів'я худоби передбачає тісну співпрацю фахівців ветеринарної медицини й біотехнологів, тож від тісної співпраці й професійного рівня цих фахівців залежить майбутнє будь-якої ферми, наголосив, вітаючи учасників конкурсу, начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій. 

Варто зазначити, що нині в області працює понад 600 пунктів штучного осіменіння худоби. Тож, щоб взяти участь в обласному конкурсі, його майбутні учасники мали перемогти у районних змаганнях. А в 33-му обласному конкурсі біотехнологів взяли участь фахівці з 24 районів, загалом близько 50 операторів з відтворення свинопоголів'я та поголів'я ВРХ у громадському й приватному секторах.

Переможцями 33-го обласного конкурсу операторів по відтворенню поголів'я ВРХ у громадському секторі стали:  Галина Карпенко (ТОВ "Злагода" Полтавського району), Олександр Васюк (ТОВ "Білагро" Великобагачанського району), Світлана Білоус (ТОВ "Бурат-Агро" Решетилівського району). Серед біотехнологів, які працюють в індивідуальному секторі, лідирували Олена Микитенко з Хорольського та Олександр Шершень із Зіньківського районів. Серед операторів із відтворення свинопоголів'я у громадському секторі перемогли Віра Богуш із ВАТ "Полтаваплемсервіс", Надія Дем'янченко, зоотехнік ВАТ "Полтаваплемсервіс", яка працює в індивідуальному секторі Великобагачанського району.

Переможців конкурсу нагороджено почесними відзнаками, а всі його учасники отримали заохочувальні подарунки від організаторів – ВАТ "Полтаваплемсервіс".

Print Friendly, PDF & Email [1]