- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спорт

У чемпіонаті із 9 очками продовжують лідирувати полтавські футболісти. Кременчужани на 3-й сходинці із 7 очками, а футболісти з Комсомольська – на 11-му місці. У цьому турі вони здобули перше очко.

У списку бомбардирів із 4 забитими м’ячами лідирує Євген Радіонов з ФК “Полтава”.

Пам’яті Віталія Бардешина

Богдан ЛЕБІДЬ

Журналіст

У  Полтаві відбувся футбольний матч, присвячений пам’яті відомого футболіста і тренера Віталія Семеновича Бардешина. На зелений газон стадіону “Локомотив” вийшли ветерани полтавського і черкаського футболу. У складі наших земляків виступали Юрій Мармач, Іван Іванченко, Володимир Сингаєвський, Іван Шарій, Ігор Чубар, Петро Ротань, Сергій Ходирєв, Олег Моргун, Олександр Качуєв, Андрій Марченко, Сергій Нестеренко, Андрій Матюха, Микола Кислий, Олег Рева, Геннадій Стріляний та Олександр Арестов (тренер команди – Олександр Кострицький). Перша половина гри пройшла у рівній боротьбі, без забитих у ворота суперників м’ячів. Після перерви ж кілька сотень полтавських уболівальників побачили одразу п’ять голів на будь-який смак. Перемогу святкували господарі – 3:2. Двічі відзначився Іван Шарій, один гол на рахунку Ігоря Чубаря. Останній був визнаний кращим гравцем матчу. Після завершення поєдинку донька Віталія Бардешина Олена вручила Ігорю Чубарю пам’ятний приз.

До речі, це вже друга зустріч суперників на футбольному полі. Кілька тижнів тому наші ветерани провели матч у Черкасах і перемогли з рахунком 4:3.

На “Стрімких човнах” – три “бронзи”

Василь ТЕРЕЩЕНКО

Журналіст

Три бронзові нагороди вибороли юні полтавські веслувальники на змаганнях у Дніпропетровську. Фінал чемпіонату України “Стрімкі човни” проводився серед вихованців ДЮСШ та СДЮСШОР. До числа призерів увійшли байдарочниця Анастасія Білоус (1000 м) та каноїстки Карина Забєлова (500 м) і Лідія Ігуменова (200 м).

Олімпійське “золото” кременчужанки

Олександр ЯКОВЛЄВ

Журналіст

У  турецькому Трабзоні відбувся ХІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, в рамках якого юні атлети з 49 країн Європи змагалися у 9 видах спорту. В останній день турніру дзюдоїстів у вазі понад 70 кг золоту медаль здобула кременчужанка Єлизавета Каланіна. Вона впевнено перемогла голландку Ілон Савінкул, британку Джоді Майерс, німкеню Мішель Гоші, а у фіналі – призерку національних першостей та Кубка Європи росіянку Віру Давиденко. Готували спортсменку до змагань тренер Валерій Середа та Василь Волошин.

У Трабзоні 53 олімпійці представляли Україну в 6 видах спорту: легкій атлетиці, плаванні, дзюдо, спортивній гімнастиці, тенісі та велоспорті. Наші спортсмени вибороли 15 медалей – 8 золотих, 4 срібні та 3 бронзові.

У загальнокомандному заліку Україна посіла третє місце.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – Олімпійські ігри для юнаків, змагання найвищого європейського рівня, які проводяться кожні два роки в неолімпійський рік – взимку та влітку протягом одного року. На X літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який відбувся у 2009 році в м. Тампере (Фінляндія), українська збірна посіла дванадцяте місце.

Print Friendly, PDF & Email [1]