- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина

Зазначалося, що святкування розпочнуться 22 серпня урочистостями в ПД “Листопад”. Також відбудуться святкова хода, обласний мітинг та вручення паспортів громадянам України, які досягли повноліття. На Співочому полі Марусі Чурай передбачена насичена концертно-розважальна програма, виступатимуть відомі полтавські естрадні виконавці та самодіяльні гурти. Звичайно, не обійдеться без святкового салюту та багатьох інших приємних сюрпризів. Зокрема, одним із них буде офіційне відкриття відремонтованого Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. В. Гоголя. На оновленій сцені йтиме вистава за твором Тараса Шевченка “Назар Стодоля”.

Дню Незалежності будуть присвячені й заходи на Сорочинському ярмарку. Урочистості з нагоди 20-річчя Незалежності України відбудуться в усіх районах і містах області.

Вшанували спортсменів-параолімпійців

Як ми вже повідомляли, на чемпіонаті Європи з плавання серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату, який проходив у Берліні, полтавці Євген Богодайко, Дмитро Виноградець та Оксана Хруль завоювали 22 медалі. Нещодавно у Полтаві в урочистій обстановці їх привітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко та начальник управління з питань фізичної культури і спорту ОДА Віктор Пожечевський. Вони вручили спортсменам грошові премії.

Валерій Пархоменко наголосив, що влада робить усе можливе для підтримки параолімпійців, а також висловив вдячність за утвердження позитивного іміджу Полтавщини на міжнародному рівні.

Створено символ 440-річчя Кременчука

У Кременчуці підбили підсумки конкурсу на створення символу

440-річчя міста. На розгляд журі було представлено 61 роботу, причому не лише кременчужан, а й мешканців сусідніх міста Комсомольська та села Піщаного.

Конкурсні ескізи мали уособлювати найхарактерніші риси Кременчука, узгоджуватися з пам’ятною датою, бути змістовними та естетичними. Оцінювалися також оригінальність ідеї, зміст художнього рішення.

За рішенням журі, офіційним символом 440-річчя Кременчука визнано ескіз Олександра Манька. Скоро він з’явиться на міських логотипах, сувенірній продукції.

Потенціал Яблунівського родовища

Зі свердловини № 360 Яблунівського нафтогазоконденсатного родовища, що на Полтавщині, дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Полтавагазвидобування" розпочало видобуток газу.

З початку року на Яблунівському родовищі було пробурено три нові свердловини – дві газові й одну нафтову. Початкові запаси родовища оцінено в 100 млрд куб. метрів газу, 4 млн тонн нафти й 9 млн тонн конденсату. Загалом тут експлуатується 89 свердловин.

Силачі змагатимуться у Полтаві

23 та 24 серпня у Полтаві, на стадіоні “Динамо”, проходитиме Всесвітній фестиваль богатирської сили, який складатиметься з кількох турів. Зокрема вперше в Україні відбудеться фінал чемпіонату світу серед жінок на звання “Найсильніша леді планети-2011”. У ньому візьмуть участь 8 чемпіонок своїх країн: наша землячка Ніна Геря, Джемма Тейлор із Великої Британії, Тора Торстейндоттир із Ісландії, Крістіна Рене Лафекс із США, Лейт Холланд-Кін із Австралії, Марина Кегельов із Росії, Каті Луото з Фінляндії, Анет фон дер Вепен із Німеччини.

У фінальному відборі на чемпіонат світу серед чоловіків абсолютної вагової категорії візьмуть участь богатирі з Великої Британії, Фінляндії, ПАР, США, Голландії, Норвегії, Росії та України.

Команди силачів із США та України змагатимуться між собою у матчі богатирів вагою до 105 кг за формулою 4Х4. Початок змагань – 23 і 24 серпня о 12.00.

Print Friendly, PDF & Email [1]