- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Напружені жнива, щедрі обжинки…

Зокрема перше та друге місця серед кращих комбайнерів області впевнено вибороли Олексій Вознюк зі своїм помічником Сергієм Шевченком із ПП “Агромаш” та Олег Веклич із ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи”, які намолотили відповідно по 3400 та 2864 тонни зерна. Також серед кращих комбайнерів Полтавщини – Олександр Канівець із ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи” та Сергій Демченко з ТОВ “Жовтень”, намолоти яких складають 2638 та 2560 тонн збіжжя.

Третій здобуток серед водіїв області – 2073 тонни перевезеного зерна – в Олександра Кухарця з ПП “Ланна-Агро”, а зважаючи на марку вантажівки (менш потужний “САЗ” на відміну від його колег, які працювали на “КамАЗах”), він також кращий в області!

Відрадно, що Карлівський район увійшов до четвірки кращих за урожайністю ранніх зернових та зернобобових культур – по 41,6 ц/га дала карлівська нива (пшениці намолочено по 46,5 ц/га, а озимого ячменю – по 35,6 ц/га). Протягом цьогорічної жнивної кампанії-2011 намолочено майже 76 тисяч тонн збіжжя. “Зважаючи на такі результати, Карлівський район може по праву пишатися своїми хліборобами, адже вони – серед кращих в області по всіх позиціях”, – наголосив Олександр Удовіченко, вітаючи хлібодарів із обжинками та зібраним вагомим урожаєм. На святі переможцям жнив-2011 вручено почесні відзнаки, а право обмолоту символічного останнього снопа було надане комбайновому екіпажу Олексія Вознюка та керівникам області, району і міста. Пісенні сувеніри хліборобам адресували кращі самодіяльні артисти району. Подарунками відзначили переможців конкурсів короваїв та польових кухонь. Протягом усього дійства працював обжинковий ярмарок, де було запропоновано найширший асортимент сільськогосподарської продукції.

Print Friendly, PDF & Email [1]