- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На захисті суспільної моралі

Обговорювалися й можливі вдосконалення форм взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій стосовно виховання здорового способу життя серед молоді, запобігання вживанню алкоголю, наркотичних і психотропних речовин, тютюну.

– Трапляється, що ЗМІ прямо чи опосередковано пропагують насилля, аспекти нездорового способу життя, – наголошував заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Валерій Пархоменко. – Необхідно максимально мінімізувати подібну інформацію.

– Інформаційний простір області заповнюють і канали центральні, – зазначав начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики ОДА Микола Перепелиця. – Тональність передач деяких із них важка. А це не сприяє позитивному формуванню свідомості у молоді, пригнічує її.

За словами Миколи Перепелиці, в обласних ЗМІ подібних проблем немає. Навпаки, в обласних газетах, на телебаченні й радіо, переконаний він, намагаються ширше висвітлювати питання зміцнення моральності та утвердження здорового способу життя. Зокрема Микола Перепелиця відзначив роботу редакції дитячих та молодіжних програм ОДТРК “Лтава”, яка створює 10 телепроектів, є своєрідною творчою лабораторією для підростаючого покоління.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області Лілія Миронович доповіла про стан дотримання чинного законодавства щодо захисту суспільної моралі полтавськими телерадіоорганізаціями, наголосила на важливій ролі батьків у організації змістовного дозвілля дітей, необхідності контролю за переглядом телепередач.

У ході роботи комісії прийнято ряд відповідних рекомендацій.

Print Friendly, PDF & Email [1]