- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Добра справа – спільними зусиллями

– Районна влада й аграрії нашого району підтримали пропозицію обласної влади щодо надання допомоги лікарняним закладам області, – розповів голова Глобинської райдержадміністрації Валерій Ведмідь, який разом із головою районної ради Олександром Феденком передав продукти на склад Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського. – Зокрема відгукнулися ПАФ “Урожай” і “Петрівка”, ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” – регіональний підрозділ агропромхолдингу “Астарта-Київ”, СФГ “Агросвіт”, ТОВ АФ “Пузиківська”, ТОВ “Агротандем”, приватний підприємець Олександр Лушко та інші.

Подібна допомога для медичного закладу вкрай актуальна, адже харчоблок обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського забезпечує харчуванням не лише пацієнтів цього закладу, а й тих, хто знаходиться на стаціонарному лікуванні в онкологічному та кардіологічному диспансерах. У цілому це – понад 1100 пацієнтів із різноманітними діагнозами. Тож на харчоблоці для них готують страви по 15 дієтичних столах.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак і головний лікар обласної клінічної лікарні ім.

М.В. Скліфосовського Євген Скалянський оглянули продуктовий склад закладу. Вони подякували аграріям Глобинського району за їхній вагомий внесок. Віктор Лисак, зокрема, зазначив, що нині на харчування пацієнтів обласних лікувально-профілактичних закладів виділяється 7 гривень, а для чорнобильців, інвалідів Великої Вітчизняної війни – до 13 гривень на один ліжко-день. Тож подібна допомога дасть можливість за рахунок зекономлених ресурсів закупити ліки або необхідні витратні матеріали, на які в бюджеті немає коштів.

– Питання здешевлення харчування у лікарняних закладах – це, безумовно, одне з головних завдань, – підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Тим паче, що ці продукти – якісні й свіжі, адже доставлені безпосередньо від товаровиробника. Тому такі благодійні акції постараємося зробити постійними. Адже для районів це – порівняно невеликі затрати, а для лікарняних закладів, у першу чергу обласних, де лікуються жителі з усієї Полтавщини, це буде вагомий внесок у забезпечення пацієнтів якісним харчуванням.

Print Friendly, PDF & Email [1]