- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

«Безпечне небо-2011»: нові горизонти партнерства

За словами керівника навчань – тимчасово виконуючого обов’язки першого заступника командувача Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, мета навчань – це у першу чергу відпрацювання елементів підготовки та взаємодії льотних екіпажів і наземних сил із забезпечення безпеки повітряного простору України та Польщі під час проведення «Євро-2012». Тобто головна особливість заходу полягає у тому, що його географія охоплює кордони двох сусідніх держав. Слід також зазначити, що як гості на захід запрошені представники Військово-Повітряних сил Німеччини, Нідерландів, Швеції, Білорусі.

Перший етап навчань передбачав як теоретичну підготовку, так і здійснення перебазування авіаційної техніки та особового складу на аеродром тимчасового базування. Відкриття спільних навчань 18 липня розпочало чергову – активну – фазу, впродовж якої і будуть здійснені всі поставлені завдання. Завершиться захід 29 липня.

«Від простого – до більш складного» – за такою схемою були здійснені перші вильоти американських та українських пілотів. Вправи у зоні аеродрому на різних висотах, відпрацювання елементів льотної підготовки за схемою «день–ніч» у складних метеоумовах учасники навчань виконали успішно.

Print Friendly, PDF & Email [1]