- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Острови” й рифи полтавських письменників

Олена Гаран розповіла про досить насичену подіями роботу організації, про найвагоміші її здобутки. Такими є у першу чергу традиційні уже творчі конкурси і нові проекти, свята, зустрічі з колегами – відомими письменниками, поповнення рядів організації, свіжі книги полтавських авторів, літературні премії, якими вони відзначені, діяльність літературної студії "Полтавські джерела" та три збірки творів молодих "Острови". Звичайно ж, ішлося й про проблеми, які упродовж останніх років пов'язані перш за все із браком коштів, які доводиться шукати самотужки, щоб утримувати приміщення, – про більше навіть не йдеться. Але тут зроблено ремонт (лише зала ще чекає на нього) – завдяки підтримці Полтавської філії Суспільної служби України, яка діє у тому ж приміщенні. Її керівник Ганна Кіященко, до речі, була єдиною із гостей зборів, де вона виступила й привітала письменників, пообіцявши й надалі партнерство у діяльності.

З пропозиціями у вирішенні конкретних і навіть глобальних проблем виступили  Ігор Моісєєнко, Анатолій Сазанський, Володимир Карпенко та інші письменники. Володимир Яворівський схвально відгукнувся про роботу організації та її голови – він мав нагоду привітати Олену Гаран, котрій колеги довірили й надалі очолювати полтавський осередок спілки.

Було обрано членів ради організації та делегатів на черговий письменницький з'їзд, що відбудеться у столиці в жовтні ц.р.

Після зборів полтавські письменники взяли участь у творчій зустрічі Володимира Яворівського з його читачами та політичними прихильниками в обласній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського.

Print Friendly, PDF & Email [1]