- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Вікові традиції “Нектару”

– Наш завод уже ледь животів. Але з’явився інвестор, – розповідає директор ТОВ “Завод продтоварів “Нектар” Валентина Щербань. – І поступово ми почали нарощувати темпи виробництва. За останні три роки воно збільшилося майже вдвічі. Це вдалося зробити завдяки поліпшенню якості продукції та зниженню її ціни. Підприємство знаходиться в екологічно чистій зоні й принципово використовує лише натуральну сировину – насіння соняшнику, патоку кукурудзяну, цукор – та столітній досвід своїх попередників. Жодних нових компонентів ми не застосовуємо. Хоча нерідко пропонують придбати всілякі добавки, від яких ми завжди відмовляємося. Очевидно, це і привертає увагу споживачів до нашої продукції. Олію нерафіновану “Салатна” реалізуємо в усіх регіонах України, а рафіновану “Жадана” – за кордоном. Халву ж купують найчастіше під час православних постів. У нас налагоджено співробітництво із Росією, Узбекистаном, Казахстаном, Грузією, іншими країнами близького зарубіжжя. Раніше лушпиння соняшнику з підприємства вивозили на звалище, а зараз, придбавши брикетувальну машину, почали випускати брикети для опалення, які в нас постійно закуповують поляки, використовуючи їх як пальне для електростанцій.

На “Нектарі” розширюють виробництво. Нещодавно став до ладу м’ясний цех, де відтепер випускають тушковану яловичину і свинину. У планах – налагодження виробництва кукурудзи. Тож, звичайно, з’являться і нові робочі місця.

– У майбутнє дивимося із оптимізмом, – каже Валентина Щербань. – Почуваємося впевнено. І, думаю, подібні економічні катаклізми зможемо

пережити вже без таких суттєвих втрат, як кілька років тому.

Print Friendly, PDF & Email [1]