- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Підготовка до осінньо-зимового сезону

Про актуальність питання й масштаби завдань говорять цифри: в області треба підготувати майже 5,6 тисячі будинків комунальної власності, понад тисячу – ОСББ, ЖБК та відомчих, серед об’єктів соціальної сфери – 566 дошкільних закладів, близько 800 шкіл, майже 350 лікарень. І це далеко не повний перелік. Станом на 1 липня ц.р. ступінь готовності зазначених об’єктів соціальної сфери складає від 47 до 59 відсотків, а житловий фонд підготовлений на 42 відсотки. На ці об’єкти оформляються відповідні паспорти. Найкращі показники з підготовки житлового фонду – в Кременчуці, Миргороді та Кременчуцькому районі, найгірші – у Великобагачанському, Глобинському, Лохвицькому районах. Вже готові до опалювального сезону 407 (59 відсотків) котелень. Згідно з графіками відповідні роботи проводяться у закладах освіти й охорони здоров’я. До речі, в галузі освіти треба забезпечити введення 9 нових об’єктів теплопостачання. Обговорювалися й проблеми, що потребують розв’язання. Серед них – реконструкція центрального теплового пункту в Комсомольську, котельні по вулиці Сакко в Полтаві, переведення на індивідуальне опалення квартир там, де централізоване теплопостачання неможливе, стан каналізаційних колекторів. Олександр Удовіченко піддав критиці низькі темпи виконання робіт на Кременчуцькій ТЕЦ. З цього питання буде проведено окрему нараду.

Забезпечення своєчасної і якісної підготовки житлово-комунального господарства до опалювального сезону значною мірою залежить від фінансового стану підприємств та неухильного дотримання графіків погашення боргів. Тому принципово обговорювалися завдання щодо ліквідації заборгованості, яка виникла внаслідок різниці в тарифах, заборгованість підприємств за спожитий природний газ і заборгованість споживачів тепла.

Зважаючи на трагедію, яка сталася в територіальному центрі соціального обслуговування населення в селі Біле Дубровицького району Рівненської області, проаналізовано стан безпеки на аналогічних об’єктах Полтавщини. На нараді також ішлося про хід збирання ранніх зернових, про інші актуальні питання життя області.

Print Friendly, PDF & Email [1]