- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У футболі депутати сильніші

– У майбутньому ви працюватимете в органах виконавчої влади, у  місцевому самоврядуванні, підніматимете економіку області, України. Ми, депутати обласної ради, які вже мають життєвий, професійний досвід, хочемо тут у невимушеній обстановці  поділитися цим досвідом, послухати вас, провести спільні заходи цікаво, змістовно і з користю для всіх, – наголосив, звертаючись до студентів, голова обласної ради Іван Момот.

Із молоддю поспілкувалися перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, начальник головного управління юстиції у  Полтавській області Тетяна Колотілова, від імені господарів – ректор ПНПУ ім. Ю. Кондратюка, депутат обласної ради Володимир Онищенко.

На вузівські команди очікував брейн-ринг на тему “Конституція України та державна молодіжна політика”, присвячений Дню Конституції та Дню молоді. Юнаки і дівчата мали показати свої знання законів, виявити логічне мислення. Координаційна рада молодих юристів при головному управлінні юстиції в області підготувала 25 запитань, на обдумування давали хвилину. Приміром, такі запитання: з якого віку можна стати народним депутатом, який максимальний термін покарання для неповнолітніх, що об’єднує депутатів і студентів?.. Помилки учасників про-

аналізував і розповів молоді про права громадян на правову допомогу кандидат юридичних наук, асистент кафедри Полтавського юридичного інституту Національного університету “Юридична академія ім. Ярослава Мудрого” Олександр Шевчик.

Перемогу в інтелектуальному тур­нірі святкувала команда Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського, друге місце вибороли господарі – представники ПНТУ, третє розділили студенти Української медичної стоматологічної академії, Полтавського університету економіки і торгівлі та Полтавської державної аграрної академії, набравши однакову кількість балів.

Далі на студентів і депутатів чекали змагання з міні-футболу, волейболу й настільного тенісу. Перемігши господарів і зігравши внічию зі збірною студентів-гостей, у якій переважали представники Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка (останні не брали участь у брейн-рингу, зате надолужили у спортивній частині заходу), команда обласної ради, в якій грали Іван Момот, Володимир Онищенко, Іван Близнюк і Петро Ворона, виборола першість у футбольних баталіях. Кубок із настільного тенісу теж дістався депутатам. Кращими волейболістами стали студенти педуніверситету. Сильний і раптовий дощ не зіпсував настрою гостям бази відпочинку. Сосновий ліс, свіже повітря, смачна польова каша, невимушене спілкування додали позитивних емоцій.

– Все це зближує, і потім легше співпрацювати обласній раді, ректоратам навчальних закладів і студентському самоврядуванню. Тому вважаю, що такі заходи просто необхідні, – відзначає ректор ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, голова ради ректорів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації полтавського регіону, депутат обласної ради Володимир Онищенко. – Нашим студентам необхідно бути самими собою, висловлювати власні думки, креативні ідеї, і кожна молода людина зможе досягти успіху.

Print Friendly, PDF & Email [1]